Slovan neuspel s odvolaním: Mastná pokuta od UEFA a súboj proti Wolves bez divákov!

Fanúšikovia ŠK Slovan BratislavaFanúšikovia ŠK Slovan Bratislava Zdroj: TASR - Ján Krošlák

BRATISLAVA - Futbalisti Slovana Bratislava odohrajú aj druhý domáci zápas v K-skupine Európskej ligy UEFA proti Wolverhamptonu Wanderers (24. októbra o 18.55 h) bez divákov.

Odvolacia komisia UEFA totiž zamietla odvolanie klubu voči trestu udelenému za správanie fanúšikov v domácom súboji play off s PAOK-om Solún (1:0). Disciplinárna komisia UEFA navyše udelila Slovanu pokutu v celkovej výške 91.750 eur (50.000+41.750) za ďalšie priestupky vrátane výtržností fanúšikov.

Ako informovala oficiálna webová stránka Slovana, klub vyčerpal všetky možné prostriedky a vyvinul maximálne úsilie na zmenu verdiktu, ten je však konečný a nemenný. Slovan opäť využije reglement UEFA o tom, že pri zápase za zatvorenými dverami je možné umožniť účasť deťom vo veku do 14 rokov. Rovnako ako v stretnutí proti Besiktasu Istanbul (4:2) ponúkne túto možnosť deťom zo základných škôl a futbalových klubov na celom Slovensku.

Dôvodom uzavretia štadióna sú hanlivé pokriky fanúšikov "belasých" v zápase play-off proti gréckemu klubu PAOK Solún (1:0). Oficiálny web slovenského majstra uvádza, že v 79. minúte zápasu fanúšikovia v sektoroch C103, C104, C203 a C204 opätovne vykrikovali pokriky, ktoré UEFA označila za diskriminujúce voči Rómom a správanie fanúšikov pomenovala slovom xenofóbne. Pokriky mali byť adresované fanúšikom hosťujúceho klubu.

ŠK Slovan Bratislava oznamuje, že bližšie informácie o možnosti rezervácie vstupeniek pre deti zverejní na svojom webe v priebehu štvrtka. Podľa neoficiálnych informácii sledovalo zápas proti tureckému Besiktasu Istanbul viac než šesťtisíc detí, ktoré sa postarali o skvelú divácku kulisu. "Klobúk dolu pred nimi. V kariére som to zažil prvýkrát a musím povedať, že by som všetky zápasy hral pred šesť, desať alebo 15-tisíc deťmi. Boli fantastické, aj keď bolo 2:1 pre Besiktas, ďalej fandili Slovanu," vyjadril sa slovinský útočník Andraž Šporar.

Viac o téme: Wolverhampton Wanderers ŠK Slovan Bratislava
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR - Ján Krošlák
  • Zdroj: TASR, SITA
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy