Kozák vyzdvihol kvalitu anglického súpera: Nie náhodou hrajú v najlepšej lige sveta

Ján Kozák mladšíJán Kozák mladší Zdroj: SITA/AP/Rui Vieira

BRATISLAVA - Tréner futbalistov Slovana Bratislava Ján Kozák ml. si veľmi želal získať aspoň bod z dvojzápasovej konfrontácie s Wolverhamptonom Wanderers v Európskej lige. Nepodarilo sa, hoci ani v jednom prípade neboli "belasí" od toho ďaleko. Po domácej prehre 1:2 v odvete prišli o bodík v druhej minúte nadstaveného času, keď sa ujala hlavička Mexičana Raúla Jiméneza. Rovnaký hráč v prvom zápase na Tehelnom poli premenil rozdielový pokutový kop.

"Keď dostanete v závere gól, je to také nepríjemné. Keby dali domáci gól skôr napríklad z penalty, brali by sme to inak. Čelili sme obrovskej kvalite, tlak domácich bol veľmi veľký. Škoda, že sme nevydržali až do konca," smutne skonštatoval Ján Kozák ml. V jeho zostave chýbali až traja ofenzívni a zároveň kreatívni hráči Aleksandar Čavrič. Moha a Dávid Strelec.

Aj preto sa Slovan na Molineux Stadium sústredil na pozornú defenzívu a chcel najmä neinkasovať. Domáci mali až dvadsať streleckých pokusov, hostia šesť. Na strely na bránku to bolo 7:1, na góly 1:0. "Chceli sme byť aktívnejší smerom dopredu, ale bolo to ťažké. Odohrať takýto zápas v porovnaní s našou ligou je veľký rozdiel. Nie náhodou sú hráči Wolverhamptonu v najlepšej ligovej súťaži sveta a každý týždeň hrajú ťažké zápasy. Na konci nám už chýbali fyzické sily," priznal tréner slovenského majstra.

Na margo absencie Mohu a Čavriča Ján Kozák ml. ešte dodal: "Tieto rýchlostné typy sú pre nás dôležité. V takomto zápase potrebujeme prekvapiť súpera rýchlosťou, na nejaké kombinácie či útočenie s väčším počtom hráčov nie je čas." Kozák krátko zhodnotil aj skvelý výkon brankára Greifa, ktorý krátko po zmene strán zmaril pokutový kop Portugalčana Rubena Nevesa. "Teším sa z jeho výkonu, podržal mužstvo. Škoda, že z toho nemáme aspoň bod. Prežívame sklamanie, ale verím, že po jednom-dvoch dňoch to zvládneme a skoncentrujeme sa na ďalšie zápasy. Aj naša domáca ligová súťaž je dôležitá."

Na snímke hráči Wanderers Galéria fotiek (15) Zdroj: TASR - Martin Baumann

Súboj vo Wolverhamptone nedohral slovinský obranca Slovana Kenan Bajrič. V závere riadneho hracieho času ho pri pokuse o nožničky zasiahol Raul Jimenez, ktorý si za to vyslúžil žltú kartu. Obranca Slovana zostal ležať na trávniku, krátko bol aj v bezvedomí. Napokon opustil trávnik na nosidlách so zafixovaným krkom a smeroval do nemocnice. "Má ťažký otras mozgu, zostane v nemocnici na pozorovaní. Uvidíme, kedy sa bude môcť vrátiť na Slovensko," komentoval Ján Kozák ml.

Slovan má po štyroch zápasoch v tabuľke K-skupiny EL stále 4 body. Líder Sporting Braga mu ušiel o šesť a Wolverhampton o 5 bodov. Šanca na prienik do vyraďovacej fázy sa síce zmenšila, ale stále existuje. Na "belasých" čaká ešte 28. novembra súboj v Istanbule s Besiktasom a 12. decembra posledný domáci duel proti Brage. "Pokračujeme v tom, čo predtým - posnažíme sa získať z týchto zápasov maximum bodov. Chceme odohrať dva kvalitné duely a uvidíme, ako to dopadne," dodal tréner Slovana Bratislava.

Viac o téme: ŠK Slovan Bratislava Ján Kozák ml.
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Rui Vieira
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy