VIDEO United v šlágri remizovali s AC, Arsenal a Tottenham si pootvorili dvere do štvrťfinále

Bruno Fernandes pri lopteBruno Fernandes pri lopte Zdroj: SITA/AP/Dave Thompson

MANCHESTER - Futbalisti Manchestru United remizovali v úvodnom osemfinálovom súboji Európskej ligy UEFA s milánskym AC 1:1. V šlágri bývalých šampiónov Ligy majstrov sa anglický tím ujal vedenia v 50. minúte zásluhou presného zásahu Amada Dialla, v nadstavenom čase vyrovnal Simon Kjaer.

 United chýbali viacerí stabilní hráči zo základu - de Gea, Jones, Mata, Pogba, Rashford a Cavani. Ani "rossoneri" neprišli do Manchestru v plnej sile, pre rôzne druhy zranení im neboli k dispozícii Bennacer, Calhanoglu, Ibrahimovič, Mandžukič a Rebič. Hostia boli v úvode aktívnejší a podarilo sa im streliť dva góly, ani jeden však neplatil. Leaov presný zásah neuznal rozhodca pre ofsajd a Kessie si pred gólovou akciou spracoval loptu rukou, čo odhalil systém VAR. Domáci spálili tutovku v 39. minúte, keď Maguire z tesnej blízkosti namieril iba do žrde.

Franck Kessie a Bruno Galéria fotiek (10) Zdroj: SITA/AP/Dave Thompson

Krátko po prestávke sa United dostali do vedenia. Fernandesov nákop predĺžil chrbtom k bráne hlavou Diallo a preloboval vybiehajúceho Donnarummu - 1:0. Na ihrisku bol 18-ročný talent z Pobrežia Slonoviny v tom čase iba pár minút, keď po polčase nahradil v útoku "červených diablov" nevýrazného Anthonyho Martiala. Vyrovnať mohol Krunič, vo výhodnej pozícii ale namieril nad bránu. Šťastie sa usmialo na AC v nadstavenom čase, keď sa dostal k hlavičke na prednej žrdi nikým neobsadený Kjaer - 1:1.

 Ajax Amsterdam mal proti Young Boys Bern miestami drvivú prevahu, proti švajčiarskemu súperovi sa však dlho nevedel presadiť. Až po hodine hry otvoril skóre Davy Klaassen, v závere pridali ďalšie góly favorita Dušan Tadič a Brian Brobbey.

David Neres oslavuje gól Galéria fotiek (10) Zdroj: SITA/AP/Peter Dejong

Na Olympijskom štadióne v Kyjeve prehralo domáce Dynamo so španielskym Villarrealom 0:2. O góly "žltej ponorky" sa postaralo stopérske duo Pau Torres - Raul Albiol. 

Hráči Tottenhamu Hotspur si doma poradili s Dinamom Záhreb 2:0 a sú na dobrej ceste postúpiť do štvrťfinále. Oba góly zverencov Joseho Mourinha strelil Harry Kane, ktorý nadviazal na dva presné zásahy do siete Crystal Palace z nedele. Ďalší londýnsky zástupca v súťaži Arsenal uspel na ihrisku Olympiakosu Pireus, z Grécka si "kanonieri" vezú výhru 3:1.

Nórske Molde, ktoré sa do osemfinále EL prebojovalo prvýkrát v klubovej histórii, utŕžilo prehru 0:2 v Granade. Druhý gól inkasovali hostia v oslabení po tom, ako videl červenú kartu Ellingsen. Šachtaru Doneck nebola prevaha v držaní lopty nič platná, na ihrisku AS Rím prehral hladko 0:3.

Odvety sú na programe vo štvrtok 18. marca. Žreb štvrťfinále, semifinále a finále prebehne na ďalší deň.

sumáre - 1. zápasy osemfinále Európskej ligy UEFA:
Ajax Amsterdam - Young Boys Bern 3:0 (0:0)
Góly: 62. Klaassen, 82. Tadič, 90.+2 Brobbey. Rozhodoval: Guida (Tal.)



Dynamo Kyjev - FC Villarreal 0:2 (0:1)
Góly: 30. Torres, 52. Albiol. Rozhodoval: Oliver (Angl.)



Manchester United - AC Miláno 1:1 (0:0)
Góly: 50. Diallo - 90.+2 Kjaer. Rozhodoval: Vinčič (Slov.)

AS Rím - Šachtar Doneck 3:0 (1:0)
 Góly: 23. Pellegrini, 73. El Shaarawy, 77. Mancini. Rozhodoval: Dias (Port.)

Granada CF - Molde FK 2:0 (1:0)
Góly: 26. Molina, 76. Soldado, ČK: 71. Ellingsen (Molde) po druhej ŽK. Rozhodoval: Raczkowski (Poľ.)

Olympiakos Pireus - Arsenal Londýn 1:3 (0:1)
Góly: 58. El Arabi - 34. Odegaard, 79. Gabriel, 85. Elneny. Rozhodoval: Siebert (Nem.)



Tottenham Hotspur - Dinamo Záhreb 2:0 (1:0)
Góly: 25. a 70. Kane. Rozhodoval: Gözübüyük (Hol.)

Viac o téme: Manchester United AC Miláno
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: beIN
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy