Gerrard zložil pražskej Slavii obrovský kompliment: Najťažší súper, ktorému sme mohli čeliť

Steven GerrardSteven Gerrard Zdroj: SITA/AP/Petr David Josek

PRAHA - Tréner Steven Gerrard označil Slaviu za najťažšieho súpera, ktorému mohli futbalisti Glasgow Rangers čeliť. Štvrtkovú remízu 1:1 z úvodného zápasu v Edene považoval bývalý kapitán anglickej reprezentácie a Liverpoolu za zaslúžený a priaznivý výsledok do odvety. Pochválil brankára Allana McGregora za úchvatný zákrok zo záveru stretnutia. K postupu podľa neho bude musieť čerstvý škótsky šampión podať doma za týždeň najlepší výkon v sezóne.

"Myslím, že remíza je fér výsledok. Oba tímy mali šance. Bol to pravdepodobne najťažší súper, ktorému sme mohli čeliť. Hrajú v obrovskom tempe a veľmi rýchlo prepínajú. Bol to taký ostrovný zápas proti súperovi, ktorý rád hrá vo vysokej intenzite. Na začiatku nás tým trochu šokovali," povedal Gerrard pri on-line tlačovej konferencii.

Jeho tím v Prahe prehrával od siedmej minúty, kedy sa trafil Nicolae Stanciu, ale v 36. minúte po štandadke vyrovnal Filip Helander. "Začali sme veľmi slabo, boli sme všade druhí. Ale potom sme sa dostali do zápasu a vyrovnali hru. Keď sme analyzovali Slaviu, videli sme, že jednou z možností, kde máme šancu na úspech, sú štandardné situácie," vyhlásil Gerrard.

Radosť futbalistov Glasgowu Rangers Galéria fotiek (5) Zdroj: SITA/AP/Petr David Josek

Strelené góly vonku si veľmi cenil aj preto, že Slavia v štyroch z predchádzajúcich piatich domácich zápasov v tejto sezóne európskych pohárov neinkasovala. "V tejto fáze súťaže už je veľmi ťažké priviezť dobrý výsledok. Prišli sme k súperovi, ktorý má fantastickú domácu bilanciu, vo svojej súťaži je neporazený. Je strašne ťažké tu skórovať, takže sme nadšení z gólu vonku," pochvaľoval si Gerrard.

V 90. minúte zachránil škótskemu majstrovi remízu brankár McGregor úchvatným zákrokom po hlavičke striedajúceho Lukáša Masopusta. "Myslím, že stretnutie malo niekoľko zlomových okamihov. Allan bol znovu veľkým faktorom. To, ako rýchlo sa dokázal dostať na trávnik, bolo úchvatné. Bol to naozaj špičkový zákrok," uviedol Gerrard.

"Ten chlapec to trafil hlavou veľmi dobre. Videl som to trochu neskoro, natiahol som ruku a dúfal, že to neprejde do bránky. Tak ako vždy," uviedol McGregor. "Keď budem starší, bude zo mňa dobrý tréner," žartoval tridsaťdeväťročný brankársky veterán.

 

Rangers na Slavii nastúpili štyri dni po tom, čo získali istotu škótskeho titulu. Gerrard verí, že v domácej odvete za týždeň budú ešte lepšie pripravení. Pomôcť by im podľa neho malo aj to, že na rozdiel od súpera nebudú hrať cez víkend ligový zápas.

"Budeme viac pripravení, pretože budeme mať pokojnejší týždeň. Budeme môcť zregenerovať a oddýchnutý si. Pomôže nám, že sa cez víkend nehrá. Budeme sa musieť dotknúť svojho maxima, aby sme mohli postúpiť. Ale vieme, že sme doma veľmi silní," uviedol Gerrard.

Upozornil, že Slavia v minulom kole zvíťazila 2 0 v Leicesteri. "Musíme si uvedomiť, že čelíme tímu, ktorý pomerne pohodlne vyradil tím z čela Premier League. Aby sme postúpili, budeme musieť doma pravdepodobne podať najlepší výkon v sezóne. Je to krásne vyrovnané. Absolútne sa nedá hovoriť o tom, že by bol niekto favoritom. šance sú 50 na 50," dodal Gerrard.

Viac o téme: Slavia Praha Glasgow Rangers Steven Gerrard
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: YouTube
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy