AC Miláno privíta v odvete Manchester United, Slavia Praha zabojuje proti Glasgowu Rangers

Franck Kessie a Bruno Fernandes Franck Kessie a Bruno Fernandes Zdroj: SITA/AP/Dave Thompson

BRATISLAVA - Hráči AS Rím, Ajaxu Amsterdam a Arsenalu Londýn sú pred štvrtkovými odvetami osemfinále Európskej ligy UEFA jednou nohou v ďalšej fáze. Reprezentanti talianskeho a holandského futbalu si v úvodných meraniach síl proti Šachtaru Doneck, resp. Young Boys Bern vytvorili výbornú východiskovú pozíciu po domácich triumfoch 3:0, londýnski "kanonieri" si zasa priviezli výhru 3:1 z trávnika Olympiakosu Pireus.

V nádejnej pozícii je ďalší klub z anglickej metropoly Tottenham Hotspur, ktorý cestuje do Záhrebu s náskokom 2:0 z prvej konfrontácie proti Dinamu. Chorvátskeho šampióna povedie v odvete na Maksimire Damir Krznar, ktorý nahradil vo funkcii Zorana Mamiča. Ten rezignoval po tom, ako ho Najvyšší súd poslal do väzenia na štyri roky a osem mesiacov za podvod spojený s klubovými financiami. Tottenhamu bude chýbať juhokórejský útočník Heung-Min Son, ktorý nedohral nedeľné derby s Arsenalom. Ihrisko opustil už v 19. minúte pre problémy so zadným stehenným svalom.

Zranený Son Heung-Min Galéria fotiek (4) Zdroj: SITA/AP/Julian Finney

Tuhý boj o prienik medzi najlepších osem tímov zvedú dvaja bývalí európski šampióni AC Miláno a Manchester United, v prvom zápase na Old Trafford sa zrodila remíza 1:1. Domácim pred týždňom ušlo víťazstvo medzi prstami v nadstavenom čase, keď ich potrestal Simon Kjaer. Do zostavy United by sa mala vrátiť dvojica útočníkov Edinson Cavani - Anthony Martial, ktorá vynechala nedeľný ligový zápas s West Hamom United. "Duch tohto tímu je jednoducho úžasný. Chceme prevziať kontrolu nad každým zápasom, tvrdo na tom pracujeme. Spôsob, akým chceme hrať, si vyžaduje veľké odhodlanie všetkých v tíme. Nemôžem slovami vyjadriť, ako veľmi som na nich hrdý," uviedol po zápase v Manchestri tréner Milána Stefano Pioli. "Rossoneri" cez víkend prehrali doma s Neapolom 0:1 a ich šance na zisk titulu klesli. Na mestského rivala Inter majú už deväťbodové manko.

Futbalisti Manchestru United oslavujú Galéria fotiek (4) Zdroj: SITA/AP/Peter Powell,Pool

Futbalisti pražskej Slavie zabojujú o zopakovanie štvrťfinálovej účasti zo sezóny 2018/2019 proti Glasgowu Rangers, s čerstvým škótskym šampiónom uhrali doma nerozhodný výsledok 1:1. Na duel s "jazdcami" sa suverénny líder českej ligy naladil triumfom 3:0 nad Mladou Boleslavou. Bol pri ňom aj slovenský reprezentant Jakub Hromada, ktorý na poste štítového stredopoliara odohral celých 90 minút. Slávisti vyrazili do Glasgowa už v utorok. "Samozrejme, všetci sa veľmi tešíme, na taký zápas to inak ani nejde. Myslím si, že sme v dobrom rozpoložení, víkendový duel nám veľmi pomohol psychicky i herne. Vyzeralo to dobre. Sme spokojní s výsledkom i predvedenou hrou," uviedol pre klubový web asistent trénera Zdeněk Houštecký.

Gólové oslavy futbalistov Slavie Galéria fotiek (4) Zdroj: Profimedia

Rangers na rozdiel od Slavie mali cez víkend voľno, v tábore českého majstra to však nepovažujú za výhodu. "Nedá sa úplne povedať, či je lepšie mať voľno alebo hrať. Nám vyhovovalo, že sme hrali zápas, ktorý sa nám vydaril. Pre nás teda dobré a ako to bude pre Rangers, to uvidíme až tam," dodal Houštecký. Slavia nemôže počítať pre kartový trest s Davidom Zimom, jeho miesto v zostave zaujme Simon Deli.

Zápas Molde FK - FC Granada sa pre cestovné obmedzenia v súvislosti s pandémiou koronavírusu uskutoční v Puskásovej aréne Budapešti. Španielsky tím zvíťazil doma 2:0.

Žreb štvrťfinále, semifinále a finále EL sa uskutoční v piatok 19. marca v Nyone.

2. zápasy osemfinále Európskej ligy UEFA /ŠTVRTOK 18. marca/

18.55 Dinamo Záhreb - Tottenham Hotspur /prvý zápas 0:2, rozhodca: Davide Massa (Tal.)/

18.55 Arsenal Londýn - Olympiakos Pireus /prvý zápas 3:1, rozhodca: Carlos Del Cerro Grande (Šp.)/

18.55 Molde FK - FC Granada /prvý zápas 0:2, rozhodca: Srdjan Jovanovič (Srb.)/ - hrá sa v Budapešti

18.55 Šachtar Doneck - AS Rím /prvý zápas 0:3, rozhodca: Antonio Mateu Lahoz (Šp.)/ - hrá sa v Kyjeve

21.00 AC Miláno - Manchester United /prvý zápas 1:1, rozhodca: Felix Brych (Nem.)/

21.00 FC Villarreal - Dynamo Kyjev /prvý zápas 2:0, rozhodca: Andreas Ekberg (Švéd.)/

21.00 Glasgow Rangers - Slavia Praha /prvý zápas 1:1, rozhodca: Orel Grinfeld (Izr.)/

21.00 Young Boys Bern - Ajax Amsterdam /prvý zápas 0:3, rozhodca: Bobby Madden (Škót.)/

Viac o téme: UEFA Európska liga
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy