Kolář pripomínal v bráne Petra Čecha: Po hororovom zranení predviedol skvelý výkon proti Arsenalu!

Ondřej KolářOndřej Kolář Zdroj: Profimedia

LONDÝN - V helme pripomínajúcej futbalového brankára Petra Čecha a doplnený o masku nastúpil gólman Slavie Ondřej Kolář do úvodného štvrťfinále Európskej ligy na ihrisku Arsenalu. Pražskému tímu pomohol k remíze 1:1. Najviac problémov mu robilo sledovanie strán, ochranné prostriedky ale berie ako novú súčasť chytania. Nosiť ich bude zhruba osem až deväť týždňov.

Kolářa 18. marca zranil v osemfinálovej odvete Európskej ligy v Glasgowe proti Rangers striedajúci domáci útočník Kemar Roofe, ktorý mu brutálnym zákrokom kopačkou privodil zlomeninu v oblasti čelnej dutiny. Stretnutie proti škótskemu majstrovi dochytal mladík Matyáš Vágner.

Po vynechaní reprezentačného zrazu a dvoch ligových zápasov sa ale Kolář minulý týždeň vrátil do ľahkého tréningu. "Chytalo sa mi dobre. Vedel som, že to bude ťažký zápas. Trošku som mal obavy z toho, že som nevedel, aké to bude chytať v prilbe a v maske a po takej dlhej dobe. Nie je samozrejme nič príjemné mať na tvári masku, ale počas zápasu to nevnímam," povedal Kolář.

"Človek sa potí, tečie mu to do očí, stále sa utiera. Nevidím nejaké miesta vľavo vpravo. Pred sebou vidím všetko v poriadku, ale strany mi robia trošku problém. Maska je robená na mieru a je robená fantasticky. Musím si na to zvyknúť , bude to súčasťou môjho chytania. Musím s tým vydržať osem deväť týždňov," uviedol dvadsaťšesťročný brankár.

K sebaistote mu dopomohol zákrok proti hlavičke Roba Holdinga z konca prvého polčasu. "Z počiatku som si myslel, že keď centroval, bola lopta za čiarou. Myslel som si, že rozhodca odpíska, ale neodpískal, a potom som sa sústredil len na loptu. Videl som, že vyskočil najvyššie, trafil to a potom už to bolo len o reflexe. Som rád, že som to chytil, ten zákrok mi hrozne veľa pomohol," vyhlásil Kolář.

"Kanonierov" poslal do vedenia v 86. minúte Nicolas Pépé, lenže Tomáš Holeš v tretej minúte nastavenia vyrovnal. Londýnsky celok navyše dvakrát opečiatkoval bránkovú konštrukciu.

"Výsledok 1:1 je prijateľnejší ako 0: 0. Dali sme gól na ihrisku súpera. Keď sme dostali gól na 1:0, strašne ma to mrzelo, pretože sme vzadu hrali veľmi dobre, nerobili sme toľko chýb a prišiel gól na konci. O to väčšia bola eufória, keď sme dali gól na 1:1. Vezieme si cennú remízu a gól vonku. Dúfam, že doma to bude niečo podobné a postúpime," skonštatoval niekdajší brankár Liberca.

Pri absencii Ondřeja Kúdelu a Simona Deliho doplnil Davida Zimu vo stoperské dvojici netradične Holeš. "Myslím si, že dnes vzadu vôbec nebol problém. Na Tomáša môžem spievať iba ódy, dnes hral famózne. Bol som až prekvapený, ako mi odskakoval, ako bránil. Klobúčik dole, ako to zvládol," vyzdvihol Kolář defenzívneho univerzála.

"Nemôžem povedať, že by som to nečakal, ale robil nad rámec. Všetkým vytrel zrak a ukázal, aký to je hráč, že sa nebojí. Prvýkrát hral v Slavii ako stopér a v takto ťažkom zápase. Vážim si to, ako sa chopil šance," dodal Kolář.

Viac o téme: Slavia Praha Arsenal Londýn Ondřej Kolář
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: YouTube
  • Zdroj: ČTK
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy