VIDEO Bakoš si ani nepamätá, kedy Slovan vychoval hráča pre NHL: S Maďarmi budúcnosť nevidí

generálny manažér HC Slovan Bratislava Juraj Bakošgenerálny manažér HC Slovan Bratislava Juraj Bakoš Zdroj: športky

BRATISLAVA - Generálny manažér HC Slovan Bratislava sa v relácii Štúdio Športky vyjadroval k viacerým témam, ktoré sa netýkali, len výsostne tímu z Bratislavy, ale vôbec celej súťaže.

Bakoš v rovnakej pozícii pôsobil aj v Košiciach, kde s východoslovenským klubom siahol na päť titulov majstra Slovenska. Slovenskú ligu teda pozná vynikajúco, v rozhovore s moderátorom Robertom Kmeťom prezradil svoj názor na legionárov v súťaži. "Musíme jednoznačne dávať viac priestor mladým hráčom. Celá situácia s legionármi vznikla tak, že sme začali vypĺňať medzeru po hráčoch, ktorí odišli práve legionármi, ktorí sú často lacní. Vzniklo to spontánne pred niekoľkými rokmi, kedy by sme nepovedali, že napríklad taký Liptovský Mikuláš siahne po zahraničnom hráčovi. Našim cieľom bude to, aby sme čo najdlhšie udržali mladíkov v našom tíme a dali im šancu. Chceli by sme aj my v Slovane vychovať hráča pre NHL, pretože si to ani úprimne nepamätám, kedy sa také niečo naposledy stalo," konštatoval nový generálny manažér Slovana. 

HC Slovan Bratislava sa vracia do súťaže a z toho vyplývajú aj iné povinnosti, reč je o počte legionárov v kabíne belasých, ktorý je obmedzený v zmysle pravidiel Tipsportligy na sedem, "belasí" túto kvótu naplnenú nemajú a momentálne to nie je ani ich prvým cieľom. "Legionári vám do kabíny vnesú inú mentalitu a iný náboj, ale teraz potrebujeme hlavne slovanistickú príslušnosť. Chceme stavať na našich odchovancoch, ktorí už majú príslušnosť ku klubu. Pracujeme akurát na doplnení brankárskeho postu, na ktorý máme viac kandidátov, ktorí majú solídnu kvalitu, no sú pre nás vcelku drahí, čiže v týchto okamihoch zjednávame."

Do našej najvyššej súťaže Tipsportligy v roku 2018/19 vstúpili maďarské kluby a to konkrétne Miškovec a Budapešť, nový generálny manažér belasých má na celú vec jasný názor: "Treba si narovinu povedať, že maďarské tímy sú tu kvôli financiám, ktoré sa rozdelili medzi kluby. Vtedy nikto nepozeral na kvalitu, či prínos. Určite podporujeme maďarské tímy, tým, že hrajú kvalitnú súťaž. Ja som však zástanca toho, aby sme sa radšej spájali so silnejšími ako so slabšími. Nechcem podceňovať maďarské tímy, ale ja by som sa osobne tou cestou do budúcna nepoberal, obzrel by som sa radšej smerom na Česko."

Viac o téme: HC Slovan Bratislava Juraj Bakoš Robert Kmeťo Štúdio Športky
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: športky; VIDEO: športky
  • Zdroj: športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy