Slovan už v lige privítal aj vypredaný štadión Dukly: Belasí s hladkým víťazstvom

Radosť hráčov Slovana Radosť hráčov Slovana Zdroj: TASR – Radovan Stoklasa

TRENČÍN - Po utorkovom "výbuchu" doma s Novými Zámkami zabral Slovan Bratislava opäť naplno a v Trenčíne zvíťazil 3:0 gólmi Jindřicha Abdula, Michaela Vandasa a Tomáša Ziga. Tohtosezónnu premiéru v bránke "belasých" absolvoval Barry Brust a za svoj chrbát nepustil ani jednu z 29 striel domácich hokejistov.

Dlhoočakávaný zápas prilákal na zimný štadión v Trenčíne parádnu návštevu. Po opatrnom začiatku pomohli k lepšiemu hokeju vylúčenia. Trenčania si zahrali dvojminútovú presilovú hru pri vylúčení Hudeca a Matouška. Hoci domáci si dokázali vytvoriť pred brankárom Brustom tlak, nedokázali puk prepasírovať za jeho chrbát.

Trest prišiel v 12. minúte. Puliš v brejku prihral Abdulovi, ktorý zblízka prekonal Valenta. O dve minúty nevyužil zaváhanie obrany Trenčína Žitný, ktorý zostal pred bránkoviskom osamotený. Oklamal aj brankára, ale nemal čas na to, aby puk zasunul do siete. V 16. minúte Zigo ani na dvakrát nedopravil puk do siete, hoci už mal Valenta položeného na ľade.

"Belasí" veľmi dobre vstúpili do druhej tretiny. Pri brejku troch na jedného Abdulova prihrávka nenašla Pulišovu hokejku. O chvíľu neskôr Zigo z ideálnej pozície rozozvučal konštrukciu domácej bránky. V 23. minúte trafil Kukumberg do Valenta. O dve minúty neskôr sa do zakončenia pretlačil Vandas a pomedzi chrániče brankára Dukly poslal puk do siete – 0:2. Pri Sersenovom vylúčení mal paradoxne najväčšiu šancu slovanista Urbánek, ktorý však samostatný nájazd nepremenil. Za Valentom sa rozozvučala žŕdka aj v 34. minúte po zakončení Kukumberga.

V tretej časti hneď prvé striedanie Trenčanov naznačilo snahu o zlepšenie, no okrem strely Bartoviča so Štachom nič neprinieslo. Na opačnej strane klziska mohol už definitívne rozhodnúť Zigo, no sám pred Valentom neuspel. Rovnako o chvíľu pochodil aj Matoušek. Bratislavský Slovan s prehľadom stretnutie kontroloval. Domáci hokejisti sa utápali v nepresných prihrávkach. Domáca striedačka tri a pol minúty pred koncom odvolala brankára, čo Zigo využil na strelenie tretieho gólu "belasých". Bratislavský tím si napokon odviezol z Trenčína všetky body.

HK Dukla Trenčín – HC Slovan Bratislava 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Góly: 12. Abdul (Puliš), 25. Vandas (Bačik), 57. Zigo (Vandas, Bačik). Rozhodovali: Stano, Štefík - Kacej, J. Konc ml., vylúčení: 7:6, navyše: Sládok (Trenčín) 10 minút za nešportové správanie sa, presilovky a oslabenia: 0:0, 6150 divákov (vypredané).

Trenčín: Valent – T.Bokroš, Štach, Rajnoha, Starosta, Sládok, Kajínek, Stacha – Alderson, Mikyska, Lapšanský – Bartovič, Radjenovic, Valach – Chromiak, Coughler, Sojčík – Sádecký, J. Švec, Michal Hlinka – Ďurina
Slovan: Brust – Štajnoch, Meszároš, Bačik, Sersen, Šedivý, Podlipnik, Jendek, M. Hudec – Puliš, Kytnár, Abdul – Vandas, Zigo, R. Bondra – Š.Petráš, Kukumberg, Matoušek – Žitný, Urbánek, M. Sloboda

Ján Pardavý, tréner Trenčína: "Zápas sa pre nás zlomil v presilovke päť na tri. Mohli sme ísť do vedenia, ale presilovky sa nám nedaria. Jediné pozitívum je, že nám idú oslabenia. Prehrali sme s lepším, silnejším a dôraznejším súperom."

Rudolf Jendek, asistent trénera Slovana: "V zápase rozhodla ubránené oslabenie o dvoch hráčov. Brankár bol veľkou oporou pre mužstvo. Bolo cítiť, že sme mali vyššie sebavedomie a facka s Novými Zámkami nám pomohla."

Viac o téme: HC Slovan Bratislava HK Dukla Trenčín
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR – Radovan Stoklasa
  • Zdroj: TASR, SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy