Fehérváry burcuje všetkých Slovákov: Prvý zápas v zámorí sa premenil na nočnú moru!

Alex KupkaAlex Kupka Zdroj: facebook - Alex Kupka

MINNESOTA - Šport znovu ukázal svoju temnú stránku. Zranenia u hokejistov vôbec nie sú zriedkavé, ale niektoré vedia byť až život ohrozujúce. Teraz môžete pomôcť odstrániť jednu nespravodlivosť aj vy. Dobrí ľudia sa musia spojiť, aby pomohli tým v núdzi.

Mali to byť chvíle radosti a vzrušenia. Prvý zápas v zámorí. Pre 17-ročného slovenského hokejistu Alexa Kupku to bol veľký deň. Všetko však nabralo zlý smer. Po narazení na mantinel padol v drese St. Cloud Blizzard na ľad a bolo zle. Vyšetrenie v nemocnici ukázalo, že si zlomil stavec C2. Vážne zranenie, ktoré môže spôsobiť paralýzu a v krajnom prípade aj smrť. Dá sa povedať, že mladý slovenský hokejista, ktorý patril k veľkým talentom novej generácie, mal šťastie v nešťastí.

"Povedal by som, že pri ňom stál hokejový Boh. Z nemocnice išiel po svojich," povedal tréner Moe Mantha. Začína sa však dlhá cesta, ktorá je finančne náročná. Alex bude mať ešte tri mesiace nasadenú špeciálnu zdravotnícku pomôcku, ktorá pevne fixuje jeho krk a hlavu. Okamžite za ním pricestovali aj rodičia, ktorí sa o syna báli a chcú sa oňho postarať. Aj keď väčšinu nákladov pokryla poistka v USA, pre rodinu je to stále nesmierne náročné. Verejnosť prosí o pomoc aj známy Martin Fehérváry, ktorý chce kamarátovi pomôcť vyzbierať cieľovú sumu 25-tisíc dolárov.

Pomôcť môžete aj vy na tomto linku.

Viac o téme: Martin Fehérváry Alex Kupka
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: facebook - Alex Kupka
  • Zdroj: športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy