VIDEO Zdeno Cíger sa pozrel na slovenskú repre: Časom sa ukáže, či to bolo dobre alebo zle!

Zdeno CígerZdeno Cíger Zdroj: Stars for Stars

BRATISLAVA - Máloktorý slovenský hokejista má v zbierke také úspechy ako Zdeno Cíger. Kvalitný hráč neskôr pokračoval v kariére ako tréner, kedy odovzdával bohaté skúsenosti ďalšej generácii. Počas akcie Stars for Stars, kedy sa úspešní športovci stretávajú s mladými nádejami a novinármi, sme sa bývalého výborného hokejistu pýtali na jeho terajšiu prácu a taktiež na názor ohľadom reprezentácie.

"Stále sa venujem mladým hokejistom. Sezóna je v plnom prúde. Hráme extraligu dorastu. Je tam dosť zápasov a s tým spojené cestovanie. Do toho tréningy, takže sa určite nenudím. Som rád, keď sa vôbec aj doma ukážem," začal rozhovor Cíger, ktorý predstavil svoju aktuálnu pracovnú náplň a pokračoval: "Musíme z detí vyťažiť maximum. Šancu majú, len sa tomu musia venovať naplno. Dnešné deti majú viacej možností, viacej informácií. Ťažko sa to porovnáva s našou dobou, kedy sme nemali pomaly ani televízor. Niekedy to až moc preháňajú, že sa pozerajú príliš dopredu, kde všade by sa chceli dostať. Potom sa nevenujú tomu hokeju tak, ako by sa mali."

Ako človek, ktorý hokeju zasvätil celý život, vyjadril svoj názor aj na predĺženie zmluvy s trénerom Craigom Ramsaym o ďalší rok: "Keď sa niečo nastavilo, bola by škoda, ak by tam išiel niekto iný. Nech sa to všetko zužitkuje. Časom sa ukáže, či to bolo dobre alebo zle."

Zaujímavosťou slovenského hokeja je post generálneho manažéra a post prezidenta SZĽH. Na oboch stoličkách sedí slávny Miroslav Šatan. "Neviem, aká bola situácia. Či tam vôbec bol niekto vhodný na tento post. Mira poznám. Post generálneho manažéra mu sedel. Asi si verí, že to bude stíhať. Nemal by tam byť problém. Ako GM bol dobrý. Časom uvidíme, ako bude zvládať aj post prezidenta SZĽH," vyjadril svoj názor na túto tému Cíger.

Viac o téme: Miroslav Šatan Slovensko Zdeno Cíger Craig Ramsay
  • Autor: © Zoznam/Rendek
  • FOTO: Stars for Stars; VIDEO: Športky - Bublavý
  • Zdroj: športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy