Hokejová Bystrica oznámila meno nového kouča: Na lavičku zasadne veľmi známe meno

Norbert JavorčíkNorbert Javorčík Zdroj: Ján Zemiar

BANSKÁ BYSTRICA - Hokejistov Banskej Bystrice by mal v novej sezóne trénovať Norbert Javorčík. Prezradil to v rozhovore pre denník Šport prezident klubu Juraj Koval. Asistentom by mal byť Jozef Budaj.

Javorčík nahradil vo funkcii Kanaďana Dana Cemana, s ktorým nepredĺžili zmluvu. Pri hľadaní nového kormidelníka zavážila aj zložitá situácia z dôvodu pandémie koronavírusu. "Keďže sme vo veľkej neistote ohľadom súťaže a vyriešenia našej ekonomickej situácie, naše prípravné kroky sú len opatrné. Predbežne sme sa dohodli, že hlavný tréner áčka bude Norbert Javorčík, ktorý úspešne pôsobil v projekte slovenskej 'osemnástky' a u nás bol niekoľko rokov pri juniorskom hokeji. Asistovať by mu mal Jozef Budaj. Pre náš klub a slovenský hokej chceme vychovať ďalších kvalitných trénerov. Ako Vlada Országha, ktorému sme dali šancu," povedal Koval pre denník Šport.

Negatívna ekonomická situácia ovplyvnila aj personálnu otázku. V klube museli ukončiť zmluvy takmer so všetkými zamestnancami. Medzi nimi bol aj riaditeľ Michal Longauer, ktorý odišiel na vlastnú žiadosť. "Michal bol v našom klube od začiatku. Ako kapitán sa zaslúžil o postup do najvyššej súťaže, potom bol manažér mládeže a dlhé roky riaditeľ. Teraz cítil vnútornú potrebu dať si pauzu. Nevylučujeme, že raz sa k nám vráti. Neriešime to angažovaním nového riaditeľa. Jeho pozíciu prebral člen predstavenstva Roman Porubský," uviedol Juraj Koval.

Viac o téme: HC ’05 iClinic Banská Bystrica Norbert Javorčík
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: Ján Zemiar
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy