Brankársky post v Poprade vybavený: Neviem si predstaviť, že by som bol niekde inde

Brankár Tomáš Vošvrda v akciiBrankár Tomáš Vošvrda v akcii Zdroj: TASR – František Iván

POPRAD - Český hokejový brankár Tomáš Vošvrda bude aj naďalej pôsobiť v HK Poprad. S vedením "kamzíkov" sa dohodol na predĺžení spolupráce o ďalšie dve sezóny. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Vošvrda prišiel do Popradu v lete 2018 po dvojročnom pôsobení v nižšej nemeckej lige. V drese "kamzíkov" sa mu počas dvoch tipsportligových sezón individuálne darilo a bol brankárska jednotka tímu. "S vedením klubu sme sa o predĺžení zmluvy rozprávali už počas prvej reprezentačnej prestávky. Zhodli sme sa na tom, že záujem je obojstranný. Pred Vianocami sme si už povedali, za akých podmienok a na konci januára sme sa dohodli. Bolo veľmi jednoduché sa dohodnúť. V Poprade sa s manželkou a dcérou cítime veľmi dobre a nič nám tu nechýba. Momentálne si vôbec neviem predstaviť, že by som bol niekde inde," uviedol Vošvrda pre klubovú stránku.

Český brankár zotrval v Poprade aj napriek viacerým zahraničným ponukám. "Už počas sezóny mi volali z nemeckej DEL 2, kde potrebovali brankára s nástupom ihneď a tiež z českej extraligy, kde chceli dva kluby vytvoriť rovnocennú dvojicu gólmanov. Chcem sa ospravedlniť všetkým fanúšikom, čo mi písali správy s otázkami kde budem chytať, ale mali sme s vedením Popradu dohodu, že sa to zverejní v správny čas. Bohužiaľ nastala situácia, aká nastala, a všetko sa oneskorilo a zverejňuje sa to až teraz," poznamenal.

Roman Žitný aTomáš Vošvrda Galéria fotiek (2) Zdroj: TASR/Martin Baumann

Vošvrda patril počas uplynulých dvoch ročníkov k najvyťaženejším brankárom Tipsport Ligy. "Ja potrebujem chytať 90-95 percent zápasov. Menšia porcia nie je pre mňa ideálna, preto nepôjdem do brankárskej dvojice. Keď vypadnem z tempa, potrebujem aspoň päť zápasov, aby som sa vrátil do pohody. Je to pre mňa lepšie odchytať veľa a spoluhráči vedia, čo môžu odo mňa očakávať. Spolupráca je vtedy lepšia a lepšia."

Viac o téme: HK Poprad Tomáš Vošvrda
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR – František Iván
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy