Hokejový zväz s iskierkou nádeje: Športovci budú môcť pokračovať v tréningoch napriek opatreniam

Generálny sekretár Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Ivan PulkertGenerálny sekretár Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Ivan Pulkert Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

BRATISLAVA - Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) privítal možnosť pokračovať v tréningovom procese športovcov, i keď v obmedzenom množstve.

Športovci budú môcť pokračovať v tréningoch napriek prísnym protipandemickým opatreniam. Ich realizáciu bližšie upravuje usmernenie k aktuálnym opatreniam Úradu verejného zdravotníctva, ktoré vstúpili do platnosti vo štvrtok 15. októbra. V jednej skupine na ľade môže byť maximálne šesť osôb, rúška počas tréningu nie sú povinné. "Sme veľmi vďační, že môžeme pokračovať v tréningovom procese, hoci vo veľmi obmedzenom režime. Trénovať naraz môže maximálne šesť osôb. Verím, že túto neľahkú situáciu prekonáme a tréningy sa vrátia do normálneho režimu čo najskôr," uviedol pre hockeyslovakia.sk generálny sekretár Slovenského zväzu ľadového hokeja Ivan Pulkert.

Podľa posledných usmernení štátnych orgánov zatiaľ nie je jasné, ako budú prebiehať tréningy v hokejových triedach: "Momentálne to nie je jednoznačné, nakoľko ešte prebiehajú rokovania štátneho tajomníka s odborníkmi a predpokladám, že v priebehu zajtrajška bude jednoznačné stanovisko, ako v tomto sa bude v tomto tréningovom procese pokračovať."

Od štvrtka sa na Slovensku až do odvolania môžu konať len najvyššie profesionálne súťaže v piatich odvetviach. Pri ligových výnimkách platí podmienka, že sa uskutočnia bez divákov a hráči/hráčky budú mať pravidelné testy. Ústredný krízový štáb SR tak reagoval na rastúce počty nakazených koronavírusom.

V hokeji budú pokračovať len Tipos extraliga a nadnárodná súťaž Ice Hockey League, v ktorej pôsobí slovenský klub iClinic Bratislava Capitals. Slovenská hokejová liga, druhá najvyššia súťaž, vzhľadom na platné obmedzenie nemôže pokračovať napriek tomu, že má profesionálny štatút. SZĽH musel odložiť aj všetky ďalšie súťaže až po najmladšiu mládežnícku kategóriu. "Pevne verím, že situácia na Slovensku bude natoľko priaznivá, že v čo najkratšom čase budeme môcť rozbehnúť všetky naše ligy," dodal Pulkert.

Viac o téme: Slovenský zväz ľadového hokeja Ivan Pulkert
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR - Jaroslav Novák
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy