Rozbehnutá Nitra potvrdila formu aj v Košiciach: Základ je partia, z toho ťažíme

Gólové oslavy hokejistov HK NitraGólové oslavy hokejistov HK Nitra Zdroj: TASR - Henrich Mišovič

NITRA - Hokejisti Nitry potvrdili aj v Košiciach výborný vstup do sezóny a po víťazstve 4:3 sú v tesnom kontakte s lídrom Tipos extraligy z Nových Zámkov. K víťazstvu ich nasmeroval najmä trojbodový Roman Žitný, opäť však ťažili najmä s príkladnej súhry dokumentujúcej hernú pohodu.

"Zaklopem si, nech to vydrží čo najdlhšie," poznamenal útočník Tomáš Hrnka. Nitrania zmarili košické ambície na štvrté víťazstvo za sebou už v úvode zápasu. Po 60 sekundách otvoril skóre Žitný, v 14. minúte už domáci striedali brankárov za stavu 0:3. Hoci "oceliari" neskôr herne výrazne pridali a dotiahli skóre na 2:3, k vyrovnaniu sa už nedostali. 

"Prvá tretina bola dobrá, no zbytočne sme poľavili. To sa nám stáva celkom často. Jednou chybou sa môže všeličo zmeniť a to sa stalo aj teraz. Našťastie sme to ubojovali. Proti takémuto súperovi a po dlhej ceste nám takéto víťazstvo pomôže," konštatoval Hrnka, strelec druhého gólu Nitry.

Vydarené obdobie kariéry potvrdil Žitný, ktorého gól na 4:2 bol víťazný. Celkovo si pripísal tri kanadské body a po zápase si podľa nového zvyku kabíny prebral od obrancu Martina Bodáka zlatú prilbu. Tá určuje najlepšieho hráča Nitry v zápase, Žitný ním bol v krátkom čase už druhýkrát. V novembri nastúpil do 7 zápasov, v ktorých získal 10 kanadských bodov za 6 gólov a 4 asistencie. Pre krídelníka, ktorého sezónne maximum je 11 bodov v 51 zápasoch predchádzajúceho ročníka, ide o skvelý štart do sezóny. "Som rád, že sa to zlomilo. Teším sa, že bodujem a zároveň tým pomáham tímu k víťazstvám. Bez spoluhráčov by to však nešlo," nezaprel Žitný tímového ducha.

Práve súdržná partia je to, čo Nitrania vyzdvihujú od začiatku sezóny. Do mužstva sa vrátilo viacero odchovancov, k nim pribudli Žitný, brankár Evan Cowley či obranca Jake Cardwell, ktorí vhodne doplnili družinu vedenú ďalším navrátilcom, trénerom Antonínom Stavjaňom. Nitre sa v úvode sezóny darí a 9 víťazstiev z 11 zápasov nemá žiadny iný extraligista. "Dávame do toho aj povestné srdiečko, dôležité sú aj dobré vzťahy v kabíne. Vytvorili sme tu partiu chlapcov, ktorí sa poznajú celý život, a aj z toho ťažíme," poznamenal Hrnka, ktorý tvorí prvú formáciu s navrátilcami Marekom Slovákom a Marekom Tvrdoňom.

Viac o téme: HK Nitra Tomáš Hrnka
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR - Henrich Mišovič
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy