Tri miliardy z vlastného vrecka: Majiteľ klubu chce v Česku vystavať supermodernú arénu ako v NHL!

Majiteľ HC Dynamo Pardubice Petr Dědek má ambiciózne plányMajiteľ HC Dynamo Pardubice Petr Dědek má ambiciózne plány Zdroj: Profimedia

PARDUBICE - Hokejisti českých extraligových Pardubíc by mohli pôsobiť v novej multifunkčnej aréne. Majoritný majiteľ Dynama Petr Dědek na klubovom webe oznámil, že so zástupcami mesta začal rokovať o stavbe novej arény s kapacitou až 15-tisíc divákov.

"Dynamo Pardubice sa posunie svojim zázemím na úroveň európskeho veľkoklubu. Plánujeme arénu, ktorá bude patriť multifunkčnosťou medzi najmodernejšie v Európe s hotelom, kongresovým centrom. Hala bude zodpovedať technickému vybaveniu v NHL," uviedol Dědek s tým, že predstavitelia mesta prijali jeho ponuku na rokovania o podmienkach spolupráce.

Osobná investícia troch miliárd

"V projekte kladieme dôraz na to, aby návšteva zápasu bola pre fanúšikov nielen športovým zážitkom. Hokej musí byť zábavou pre celú rodinu," podotkol Dědek. Na twitteri následne uviedol, že náklady na stavbu novej arény budú do troch miliárd českých korún. "Bude to moja osobná investícia," napísal majiteľ klubu.

Dynamo aktuálne hrá domáce zápasy v Enteria aréne, ktorá má po poslednej rekonštrukcii v roku 2001 kapacitu 10 194 miest. Majiteľom haly je akciová spoločnosť Rozvojový fond Pardubice, ktorú vlastní mesto. Hokejisti sú v nej v nájme.

Majiteľ HC Dynamo Pardubice Galéria fotiek (2) Zdroj: Profimedia

Ďalší krok pre budovanie značky a renomé

"Verím, že sa podarí tento zámer zrealizovať a v Pardubiciach vyrastie nová multifunkčná aréna, ktorá ponúkne fanúšikom moderné a príjemné zázemie a športovcom potrebný komfort. Pre Dynamo je to ďalší krok, ktorým buduje svoju značku a renomé vo ​​svete," povedal člen klubového predstavenstva Dušan Salfický.

Rokovania Dědka a predstaviteľov mesta by podľa webu Dynama mali trvať asi pol roka.

Viac o téme: HC Dynamo Pardubice Petr Dědek
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy