VIDEO Slovenský hokejista hrdinom! Pred vyše 9-tisíc divákmi odvrátil koniec sezóny

Matej PaulovičMatej Paulovič Zdroj: Profimedia

PARDUBICE - Pardubickým hrdinom vo štvrtom zápase štvrťfinále play off hokejovej extraligy s Českými Budějovicami sa pred 9 452 divákmi stal slovenský útočník Matej Paulovič, ktorému stačilo šesť minút a tri sekundy od úvodného buly, aby zariadil domácim vedenie 2:0. Dynamo vďaka výhre 3:2 znížilo v sérii na 1:3 a sezóna preňho pokračuje.

Po niečom podobnom volali po treťom zápase. A dočkali sa hneď po 12 sekundách, keď Paulovič tečoval pokus Juraja Mikuša od modrej čiary. Skóroval prvýkrát od začiatku februára, kedy mieril aj dvakrát presne v dueli s Litvínovom. Na bleskový úvodný gól nadviazal v siedmej minúte, keď v presilovke prepálil Dominika Hrachovinu.

"Keď mi to tam spadlo v dvanástej sekunde, tak som sa hneď cítil lepšie v celom zápase. Viac som si veril. Som veľmi rád, že som pomohol mužstvu a že môžeme ďalej bojovať o postup," povedal Paulovič po zápase v rozhovore s novinármi .

"Góly ma potešili, ale predovšetkým som rád za víťazstvo, to je to hlavné. Keď dáte osem gólov za zápas, ale prehráte, tak to je o ničom. Že som dal dva góly, to je celkom jedno. Musíme si oddýchnuť a dobre sa pripraviť na pondelkový zápas, aby sme sériu zase vrátili domov,“ uviedol Paulovič.

Nastúpil v prvej útočnej formácii vedľa kapitána Patrika Poulíčka a Anthonyho Camaru, na ľad chodil aj v presilovke a v oslabení. "Teraz sa nemôžeme zaoberať tým, kto s kým je na ľade. Každý vie, čo má robiť. Je to play off, musíme robiť jednoduché veci a využiť každú chybu, ktorú súper urobí," podotkol Paulovič.

Juhočeši v Pardubiciach znížili v tretej tretine počas dvojnásobnej presilovky. Na konci stretnutia, keď hral Motor v šiestich proti štyrom hráčom Dynama, už domácu výhru ubránili, hoci sa hostia 20 sekúnd pred koncom priblížili znova na rozdiel jediného gólu.

"Chceli sme dostať puky preč a blokovať strely. Frodo (brankár Dominik Frodl) nás tiež dobre podržal. Sú to momenty, kedy sa musíme zomknúť a hrať jeden za druhého," poznamenal Paulovič.

Pardubickému tímu veľmi pomohlo, že sa celý zápas držal vo vedení. "Je dôležité, kto dá prvý gól. Druhé mužstvo to potom zavrie a nemusí už toľko tvoriť. Keď sme potom dali gól na 3:1, tak som veril, že už to dotiahneme," povedal slovenský útočník.

Za stavu 1:3 z pohľadu Pardubíc sa bude hrať piaty zápas v pondelok v Českých Budějoviciach. "Ideme tam s tým, že chceme vyhrať. Hrali sme celú sezónu kvôli play off. Chceme, aby tých zápasov bolo sedem. Sily na to musíme mať," uviedol Paulovič.

Viac o téme: Matej Paulovič HC Dynamo Pardubice
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: iSport.cz, Twitter
  • Zdroj: ČTK, Športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy