Mikuš vymenil Pardubice za Vítkovice: Bol našou prvou voľbou, sľubujeme si od neho veľa

Juraj MikušJuraj Mikuš Zdroj: Profimedia

VÍTKOVICE - Slovenský hokejový obranca Juraj Mikuš bude po odchode z extraligových Pardubíc pokračovať v kariére v drese Vítkovíc. Ostravský klub oznámil angažovanie tridsaťtriročného beka na svojich oficiálnych internetových stránkach.

"Potom, čo sme sa dozvedeli, že Juraj končí v Pardubiciach, bol našou prvou voľbou. Prichádza s ním kvalita a skúsenosti. Veríme, že bude jedným z lídrov nášho mužstva," uviedol športový riaditeľ Roman Šimíček.

Odchovanec Trenčína hral extraligu okrem Pardubíc aj za Spartu a Kometu Brno. V najvyššej súťaži doteraz odohral 453 zápasov s bilanciou 43 gólov a 129 asistencií. V poslednej sezóne odohral za Dynamo vrátane play off 64 zápasov s bilanciou šesť gólov a 22 asistencií.

"Na Juraja máme veľmi dobré referencie. Výškovo nám zdvihne obranu. Pritom na to, aký vysoký je, je dobrým korčuliarom. Je to skúsený hráč, s ktorým počítame do presiloviek aj oslabení. Vie byť produktívny, má prehľad, dobrú rozohrávku. Nebudem tajiť, že si od neho veľa sľubujeme,“ povedal tréner Miloš Holaň.

Viac o téme: Juraj Mikúš HC Dynamo Pardubice Roman Šimíček HC Vítkovice Ridera Miloš Holaň
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy