VIDEO Ružička dal o sebe vedieť parádnym gólom: Takto sa bojuje o miesto v NHL!

Adam RužičkaAdam Ružička Zdroj: nhl.com

BRATISLAVA - Slovenský hokejista Adam Ružička strelil gól v utorkovom prípravnom zápase v rámci rozvojových kempov tímov NHL medzi Calgary a Edmontonom (3:1). Dvadsaťročný stredný útočník prekonal brankára hostí Oliviera Rodriguea už v 7. min, keď po prihrávke Jeremyho McKennu sám pred gólmanom hostí zvýšil na 2:0 pre Flames. Cieľom mladého útočníka je zanechať dobrý dojem aj v nadchádzajúcom hlavnom kempe Flames pred novou sezónou NHL.

"Je fajn streliť gól. zbavíte sa tým hrdze z rúk," uviedol Adam Ružička v pozápasovom rozhovore na oficiálnom portáli Calgary Flames. "Je samozrejmé, že to zdvihne sebavedomie. Dôležité je pre mňa pokračovať v rovnakom pracovnom nasadení na ľade aj v hlavnom kempe a zaujať trénerov, aj keď budem mať po boku hráčov ako Johnny Gaudreau. Veľmi sa teším, že budem na ľade s takými skvelými hokejistami." V odpovedi na otázku zámorského novinára, či je jeho cieľom v nadchádzajúcej sezóne hrať profesionálny hokej, Ružička trikrát zdupľoval, že áno.

Ružička má podpísaný trojročný nováčikovský kontrakt s Calgary. Flames si ho vybrali pred dvoma rokmi vo vstupnom drafte v 4. kole z celkového 109. miesta. Bratislavský rodák má za sebou tri sezóny v kanadskej juniorskej súťaži Ontario Hockey League (OHL) v tímoch Sarnia Sting a Sudbury Wolves. Tam prestúpil iba v januári tohto roku. V tíme Wolves odohral v základnej časti uplynulej sezóny iba 30 zápasov, ale strelil v nich 24 gólov a stal sa najlepším strelcom. V play-off neskôr pridal 10 bodov (3+7) a ovládol tímovú produktivitu. V slovenskej reprezentácii sa predstavil na troch majstrovstvách sveta do 20 rokov s celkovou bilanciou 3 góly a 3 asistencie. Ružička bol aj jeden z lídrov slovenskej reprezentácie na MS do 18 rokov pred dvoma rokmi v Poprade a Spišskej Novej Vsi.

Viac o téme: Calgary Flames Adam Ružička
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: nhl.com; VIDEO: nhl.com
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy