Lotyšský nováčik šokuje celú NHL: Také niečo sa stalo naposledy v sezóne 1938/39

Elvis MerzlikinsElvis Merzlikins Zdroj: SITA/AP/Jay LaPrete

COLUMBUS - Hviezdami uplynulého týždňa v hokejovej NHL sa stali brankár Columbusu Elvis Merzlikins, krídelník Winnipegu Kyle Connor a brankár Tampy Bay Andrej Vasilevskij.

Prvou hviezdou sa stal Merzlikins, ktorý v hodnotenom období zaujal dvoma čistými kontami. Mal 97,1-percentnú úspešnosť zákrokov a priemer inkasovaných gólov na zápas stlačil na hodnotu 0,67. Lotyš s piatimi shutoutami v sezóne kraľuje celej NHL. Je prvý nováčik, ktorý si pripísal päť vystúpení bez inkasovaného gólu v ôsmich dueloch od čias Franka Brimseka, ten zaznamenal šesť v siedmich stretnutiach v sezóne 1938/1939.

Connor minulý týždeň nazbieral najviac bodov, pripísal si spolu tri góly a päť asistencií. Blysol sa najmä pri výhre Winnipegu nad Ottawou 5:2, pod ktorú sa podpísal štyrmi bodmi (1+3). V nasledujúcom súboji s Chicagom prispel k triumfu 5:2 dvoma gólmi a asistenciou. V tabuľke produktivity celej súťaže mu s 59 bodmi patrí 13. priečka.

Brankár Vasilevskij priviedol v týždni Tampu k trom víťazstvám s priemerom 1,67 inkasovaného gólu na zápas. Jeho úspešnosť zákrokov sa vyšplhala na 93,6 percenta. V domácej aréne ťahá osemzápasovú víťaznú šnúru. Zároveň prispel k bodom svojho tímu v osemnástich stretnutiach za sebou od 17. decembra, čo je druhá najdlhšia séria spomedzi všetkých aktívnych brankárov v súťaži. Informoval o tom oficiálny web NHL.

Viac o téme: Columbus Blue Jackets Elvis Merzlikins
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP Photo/Jay LaPrete; VIDEO: Youtube/Johny Dubs
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy