VIDEO Idiotský a nebezpečný zákrok na Černáka: Stačilo málo a Erik by bol poznačený naveky!

Nepochopiteľný zákrok Zacka Kassiana na Erika ČernákaNepochopiteľný zákrok Zacka Kassiana na Erika Černáka Zdroj: YouTube/Sportsnet

TAMPA BAY - Zacka Kassiana zrejme čaká ďalšie vypočúvanie na Oddelení hráčskej bezpečnosti NHL. Útočník Edmontonu sa v závere prvej tretiny štvrtkového súboja na ľade Tampy Bay dostal do súboja s Erikom Černákom a na jeho konci slovenského obrancu kopol korčuľou do hrude. Celá situácia sa odohrala rýchlo a zostala bez povšimnutia rozhodcov. Zámorské médiá si ju však všimli s dôvetkom, že takéto kopy do súperovho hráča sú v profilige neprípustné.

"Spýtal som sa ho, čo to má znamenať, lebo také niečo sa na ľade nerobí. Nič mi na to nepovedal," uviedol Erik Černák, cituje ho portál tampabay.com. Kassian sa bránil tvrdením, že Černáka nekopol zámerne, iba si snažil spod neho vyslobodiť svoju nohu.

Súčasťou neprehľadnej situácie zaváňajúcej trestnými minútami bol aj ďalší hráč Edmontonu Josh Archibald, ktorého Černák istý čas držal pod sebou a nedovolil mu vyslobodiť sa zo zovretia. "Držal mi nohu. Bola to iba moja reakcia, aby mi ju pustil. Snažil som sa uvoľniť svoju nohu. Ak by som ho kopol tvrdo, myslím si, že by odletel a rozhodca by nariadil trest," povedal Kassian na svoju obranu.

Erik Černák v súboji Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/AP/Mike Carlson

Dvadsaťdeväťročný Kanaďan bol len nedávno predmetom disciplinárneho konania. Po jeho januárovom skrate, keď začal biť hlava-nehlava Matthewa Tkachuka z Calgary, dostal od vedenia súťaže dvojzápasový dištanc. Teraz viacerí zámorskí odborníci volajú po dlhšom treste. "Toto môže vyjsť Kassiana a Oilers draho. Neviem, ako by mohol ospravedlniť toto konanie. Myslím si, že by mal pauzovať minimálne osem až desať zápasov," napísal na twitteri bývalý profiligový obranca Ray Ferraro, ktorý v súčasnosti pracuje pre televíziu TSN.

Podobný názor má aj športový novinár Pete Blackburn z televízie CBS: "Po prvé, stále nemôžem uveriť tomu, že sa niečo také stalo. Po druhé, nemôžem uveriť tomu, že z toho vyviazol bez trestu," uviedol prostredníctvom twitteru.

V októbri 2005 prišlo k rovnakej situácii. Bývalý český útočník Martin Havlát inkasoval päťzápasovú suspendáciu za kopnutie obrovitého beka Hala Gilla. Vtedy vyšiel zo situácie bez trestu, avšak ligová disciplinárna komisia to nenechala bez povšimnutia. Vtedajší prezident hokejových operácií Colin Campbell podotkol, že nešlo o prvý Havlátov trest, navyše v ročníku 2003/04 dostal dvojzápasový dištanc za kopnutie Erica Cairnsa. Kassian nie je žiadne neviniatko, výška trestu by preto mohla byť vyššia než päť zápasov. 

Viac o téme: Edmonton Oilers Tampa Bay Lightning Zack Kassian Erik Černák
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: YouTube/Sportsnet; VIDEO: YouTube/Sportsnet
  • Zdroj: SITA, športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy