Z hokeja presedlali na boj s koronavírusom: Ľudia majú prácu a firma z toho nemá ani euro!

Spoločnosť Bauer začala vyrábať ochranné štíty pred koronavírusom bez finančného ziskuSpoločnosť Bauer začala vyrábať ochranné štíty pred koronavírusom bez finančného zisku Zdroj: nhl.com

BRATISLAVA - Mimoriadna situácia si vyžaduje mimoriadne kroky. Presne takou zásadou sa riadi kanadská spoločnosť Bauer, v ktorej portfóliu je prioritne športové náčinie a ochranné pomôcky. Zástupcovia firmy ponúkli zmenu výroby na ochranné pomôcky pre lekárov, zdravotné sestry a ďalšie zložky v prvej línii boja proti pandémii koronavírusu. O tieto prostriedky už prejavili záujem bezpečnostné zložky v meste Montreal. Informuje o tom portál TSN.ca.

Dve fabriky v Severnej Ameriky čoskoro čaká poriadna zmena. "Sme spoločnosť, ktorá sa zameriava na ochranné prostriedky. Povedali sme si teda, prečo by sme sa nemohli teraz zamerať na potreby nemocníc?," vysvetlil viceprezident firmy pre inováciu produktov Dan Bourgeois. Dodal, že spoločnosť sa pokúsi denne vyrobiť 2000 plastových ochranných štítov tváre.

Spoločnosť touto zmenou nechce generovať zisk, preto všetky ochranné prostriedky ponúka iba za výrobné náklady. "Cítime, že aj my môžeme svojou troškou prispieť k boju proti ochoreniu COVID-19. Zároveň ponúkneme zamestnancom prácu, aby nesedeli doma bez finančného príjmu," ozrejmilo vedenie spoločnosti.

Viac o téme: Dan Bourgeois
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: nhl.com
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy