VIDEO Chára stále verí, že si s Bruins zahrá o Stanley Cup: Hokejový dôchodok je v nedohľadne

Zdeno CháraZdeno Chára Zdroj: profimedia.sk

BOSTON - Slovenský obranca Zdeno Chára uistil, že zatiaľ nezvažuje odchod do hokejového dôchodku. Dlhoročný kapitán Bostonu, ktorý v marci oslávil štyridsiatetretie narodeniny a je najstarším hráčom NHL, si užíva možnosť stále hrať na najvyššej úrovni. A verí, že si aj napriek pandémii koronavírusu zahrá s Bruins o Stanley Cup ešte aj v tejto sezóne, ktorá bola pozastavená 12. marca.

"Ja rozhodne nijako nepredbieham udalosti. Zostávam v súčasnosti, toho sa držím a stále verím, že si v tejto sezóne v nejakej podobe hokej ešte zahráme," povedal Chára v relácii "After Hours" spoločnosti SportsNet. "Stále tu som a samozrejme stále milujem túto hru. Milujem, keď môžem vyjsť na ľad a pobiť sa o výsledok. A keď bude všetko v pohode, ako má byť, chcem hrať ďalej," dodal Chára.

Do NHL vkročil trenčiansky rodák už v sezóne 1997/98 v drese New York Islanders. Z pozície kapitána vedie Bruins už od októbra 2006. V roku 2011 s nimi slávil zisk Stanley Cupu. Puto medzi oboma stranami sa postupne stalo mimoriadne silným. Aj preto nebolo pre Cháru problémom dohovárať sa s klubom v predchádzajúcich dvoch rokoch vždy iba na jednoročnom kontrakte.

"Myslím, že Zdeno už dal skôr najavo, že by rád pokračoval. Ako klub s ním máme úplne jedinečný vzťah. Začalo to už pred rokmi, ale najmä tie posledné tri štyri roky preukázal svoju schopnosť byť trpezlivý, čo nám umožnilo podľa toho plánovať a potom dať do poriadku aj jeho zmluvu. Dvakrát po sebe pokojne podpísal len jednoročnú zmluvu," pripomenul už skôr generálny manažér Don Sweeney.

Bruins boli pri zastavení základnej časti NHL najlepším klubom ligy so ziskom 100 bodov zo 70 zápasov. Najvyšší hráč histórie slávnej súťaže Chára ich odohral 68 a pripísal si 14 bodov za päť gólov a deväť asistencií. Aj napriek dlhej zápasovej odmlke verí, že túto bilanciu bude môcť ešte rozšíriť.

"Ide o jednu zo situácií, ktorú naozaj nemôžete ovplyvniť. Je ťažké, keď sa liga preruší v taký čas, keď už je blízko play off, a váš tím hrá navyše dobre. Ale skrátka nie vždy je situácia perfektná. Snáď budeme zase hrať. Uvidíme, kedy to bude," povedal Chára.

Po vyhlásení prestávky sa s rodinou presunul na Floridu, kam bolo treba uraziť kus cesty. "Bolo to rýchle rozhodnutie. Rozhodli sme sa 17. marca, že ideme. Cesta zabrala takmer 24 hodín. Takže do domu tu na Floride sme sa dostali 18. marca," pripomenul Chára. Súhrou okolností išlo práve o deň jeho narodenín. "Žiadne veľké oslavy neboli. Keď dosiahnete určitého veku, už sa také veci snažíte skôr utajiť," vyhlásil.

Jedným z dôvodov, prečo zvolil Floridu, bola aj možnosť prípravy. "Podobne ako ostatní som to bral prvých pár dní v pohode a využíval svoju fantáziu a telo, ale postupom času potom bolo šťastie, že som tu mal činky, rotoped alebo prístup do bazéna. Aj preto sme išli sem dole na juh. Mám tu svoje vlastné vybavenie a nemusím do verejnej posilňovne," povedal Chára.

Viac o téme: Zdeno Chára Boston Bruins
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: profimedia.sk; VIDEO: Youtube
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy