Ďalšie mesto vypadlo zo zoznamu kandidátov na play-off: Nechceli sme vystaviť hráčov riziku

Hokejová aréna klubu Vancouver CanucksHokejová aréna klubu Vancouver Canucks Zdroj: SITA/AP/Darryl Dyck

VANCOUVER - Vancouver nebude dejiskom zápasov play-off hokejovej NHL, ak túto sezónu v zámorskej profilige obnovia. Vo štvrtok o tom informovali zámorské médiá. Už skôr z okruhu kandidátov vypadli americké mestá Columbus, Pittsburgh, Dallas a St. Paul.

"Sme sklamaní z toho, že play-off NHL v tomto roku nezavíta do Vancouveru. Nedokázali sme dotiahnuť do konca rozhovory so zdravotníckymi autoritami v našej provincii a nechceli sme vystaviť hráčov riziku. Ochrana zdravia ľudí je pre nás priorita číslo jeden," vyhlásil John Horgan, premiér Britskej Kolumbie.

Vedenie NHL chce súťaž reštartovať v auguste, ak to situácia s pandémiou koronavírusu dovolí. Základná časť sa už dohrávať nebude a netradičnú vyraďovačku bude hrať 24 tímov, po 12 v každej konferencii. Isté je, že liga sa opätovne rozbehne iba v dvoch mestách na neutrálnych štadiónoch - tzv. "Hub cities". V máji zverejnili desať kandidátskych miest, zostali už len tri americké Chicago, Las Vegas, Los Angeles a dve kanadské Toronto a Edmonton. Verdikt by mali oznámiť v priebehu budúceho týždňa.

Viac o téme: Vancouver Canucks Koronavírus
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Darryl Dyck
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy