VIDEO Reputáciu Bruins musel zachraňovať Pastrňák: Jeho pekný gól pochválil aj tréner

David Pastrňák prekonáva brankára MerzlikinsaDavid Pastrňák prekonáva brankára Merzlikinsa

TORONTO - Český útočník David Pastrňák bol jediným úspešným strelcom hokejistov Bostonu v prípravnom zápase pred reštartom NHL. Bruins podľahli v Toronte Columbuse 1:4. Tri góly inkasovala brankárska jednotka Tuukka Rask ešte v prvej tretine. Jaroslav Halák sa dostal do brány v polovici duelu a za svoj chrbát nepustil jediný puk. Štvrtý gól strelili Blue Jackets do prázdnej brány dve sekundy pred koncom duelu.

Najlepší kanonier predčasne ukončenej základnej časti Pastrňák nastúpil v elitnej formácii s obvyklými spoluhráčmi Marchandom a Bergeronom. V úvodnom a jedinom prípravnom dueli po dlhej hernej odmlke odohral viac ako 17 minút a so štyrmi streleckými pokusmi medzi tyče bol najaktívnejším hráčom svojho tímu.

"Bolo mi jasné, že spočiatku sa asi nebudem cítiť nijako skvele, ale myslím, že nakoniec to nebolo také zlé. Úprimne hovorím, že som šťastný za to, že som mohol hrať. Čím skôr človek naskočí do zápasového módu a odohrá nejaký čas na ľade, tým lepšie," uviedol Pastrňák.

Presadil sa ale až za stavu 0:3 po polovici zápasu, kedy priamo k nemu nechtiac sklepol puk zo vzduchu obranca Columbusu Seth Jones. Pastrňák zakončenie neuponáhľal, brankári Elvisovi Merzlikinsovi sťažil prácu naznačením strely a následne zamieril medzi betóny. "Bol som tam chvíľu úplne sám, takže stačilo urobiť rýchle rozhodnutie, ako zakončiť. Bolo pekné zapísať sa zase medzi strelcov," pochvaľoval si Pastrňák.

Tréner Bruce Cassidy výkon českého hráča, ktorý má za sebou takmer mesiac dlhú karanténu, ocenil. "Mal dobré nohy a tiež dal veľmi pekný gól. Ukázal niekoľko podarených vecí. Celej ich formácii to úplne neklapalo a nehrali s pukom až tak dobre, ako u nich býva zvykom. Columbus na nich zahral dobre. Ale Pastrňák vyzeral dobre na to, ako dlho bol mimo. A to je pre nás dobrá správa."

Viac o téme: Boston Bruins David Pastrňák Bruce Cassidy
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: Youtube; VIDEO: Youtube
  • Zdroj: ČTK, športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy