77-ročný skúsený funkcionár s prestížnym ocenením: Najlepším generálnym manažérom Lamoriello

Lou LamorielloLou Lamoriello Zdroj: TASR/AP/Galit Rodan/The Canadian Press

NEW YORK - Najlepším generálnym manažérom hokejovej NHL sa v sezóne 2019/2020 stal Lou Lamoriello z New Yorku Islanders. Cenu Jima Gregoryho od roku 2010 získava GM za svoju prácu v základnej časti, víťaza v priebehu 2. kola play off volili generálni manažéri tímov NHL, členovia exekutívy profiligy a vybraní zástupcovia médií.

"Veľmi si vážim, že som dostal hlasy od mojich kolegov. Ocenenie vnímam ako úspech celého klubu. Mám šťastie, že som obklopený nielen talentovanými, ale aj z ľudskej stránky skvelými ľuďmi," povedal Lamoriello pre nhl.com.

Sedemdesiatsedemročný skúsený funkcionár doviedol Islanders v tohtoročnej play off do finále Východnej konferencie a "ostrovania" sa dva roky za sebou prebojovali minimálne do 2. kola vyraďovacej časti, čo sa im predtým od roku 1993 podarilo len raz. Lamoriello sa v máji 2018 stal prezidentom hokejových operácií, od 5. júna je aj generálny manažér. Krátko po príchode angažoval na post trénera Barryho Trotza, ktorý doviedol Washington Capitals k zisku Stanley Cupu.

Islanders v lete pred touto sezónou podpísali zmluvy s voľnými hráčmi - brankárom Semjonom Varlamovom a útočníkom Derickom Brassardom. Okrem toho si udržali kľúčových útočníkov Andersa Leeho, Anthonyho Beauvilliera, Jordana Eberleho a Brocka Nelsona. Pred uzávierkou prestupov Lamoriello získal do tímu obrancu Andyho Greenea a centra Jean-Gabriela Pageaua.

Trojnásobný víťaz Stanley Cupu s New Jersey Devils (1995, 2000, 2003) zažíva už 33. sezónu v úlohe generálneho manažéra klubu NHL. Finalistami na zisk ocenenia boli Julien BriseBois z Tampy Bay Lightning a Jim Nill z Dallasu Stars.

Viac o téme: New York Islanders Lou Lamoriello Cena Jima Gregoryho
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR/AP/Galit Rodan/The Canadian Press
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy