VIDEO Top favorit pokračuje v krasojazde: Černákova Tampa krôčik od veľkolepého finále

Gólová radosť hráčov Tampy BayGólová radosť hráčov Tampy Bay Zdroj: SITA/AP/Jason Franson/The Canadian Press

EDMONTON - Hokejisti Tampy Bay Lightning zvíťazili v nedeľňajšom štvrtom súboji finále play-off Východnej konferencie NHL nad New Yorkom Islanders 4:1 a v sérii vedú už 3:1.

Slovenský obranca Tampy Erik Černák strávil na ľade 16:13 minút a zaznamenal dve strely na bránku, štyri hity, dva bloky a jednu mínusku. Piaty duel série je v Edmontone na programe v stredu o 02.00 SELČ. "To, že nás od finále delí jeden zápas, neznamená, že v ňom už sme. Musíme vynaložiť úsilie, aby sme prekonali výkon, aký predviedli hráči Columbusu Blue Jackets, Bostonu Bruins a určite predvedú aj Islanders. No už sme si tým prešli, vieme, čo treba spraviť a musíme sa na to pripraviť," povedal pre nhl.com tréner "bleskov" Jon Cooper. Tampa vyhrala obe predchádzajúce série pomerom 4:1, pričom v posledných dueloch zdolala Columbus i Boston po predĺžení.

V nedeľu sa po bezgólovej úvodnej tretine ujali vedenia v 32. minúte "ostrovania" zásluhou Brocka Nelsona, no odpoveď Tampy bola blesková, keď ešte v tej istej minúte otočila stav stretnutia. Dvanásť sekúnd po góle Blakea Colemana nasledoval presný zásah Ondřeja Paláta. V 44. minúte zvýšil na 3:1 Brayden Point a v závere stanovil konečný výsledok do prázdnej bránky Pat Maroon. Point sa vrátil do zostavy po jednozápasovej pauze a okrem gólu si pripísal aj jednu asistenciu. V play-off nazbieral dokopy už 25 bodov (9+16) a o post lídra produktivity sa delí s Nathanom MacKinnonom z Colorada (9+16) a spoluhráčom Nikitom Kučerovom (6+19).

"Point je podľa mňa najnebezpečnejší hráč tohtoročného play-off. Je to zvláštny talent. Vždy, keď je na ľade, dokáže nakloniť zápas na vašu stranu. Ak máte takého hráča v mužstve, máte väčšiu šancu vyhrať zápasy," vyzdvihol svojho spoluhráča Coleman. "Odohrali sme skvelý zápas, no už musíme otočiť list a pripraviť sa na ten ďalší. Musíme hrať našu hru, zostať sústredení a robiť to, vďaka čomu sme úspešní," uviedol Palát.

Tréner Islanders Barry Trotz nebol spokojný s bránením elitného útoku súpera: "Sú to všetko skvelí hráči, výnimoční hráči. Vedia tvoriť hru, chodia do nebezpečných miest a nemôžete im nechať ani centimeter priestoru. My sme im nechali príliš veľa centimetrov.". Podľa strelca gólu "ostrovanov" Nelsona rozhodlo 30 sekúnd v strede druhej tretiny: "Keď strelíte gól, chcete ho potvrdiť dobrým striedaním a využiť náskok. No oni na to odpovedali oveľa lepšie než my a práve tam bol ten rozdiel. Tridsať sekúnd. Ak by sme to udržali, bol by to iný zápas."

finále Východnej konferencie
štvrtý zápas:
NEW YORK ISLANDERS - TAMPA BAY LIGHTNING 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)
Góly: 32. Nelson (Bailey) – 32. Coleman (Gourde, Vasilevskij), 32. Palát (Kučerov, Point), 44. Point (Palát, Kučerov), 58. Maroon (Gourde, Paquette). Brankári: Varlamov - Vasilevskij, strely na bránku: 27:36.
/stav série: 1:3/

Viac o téme: New York Islanders Jon Cooper Tampa Bay Lightning Erik Černák Barry Trotz
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Jason Franson; VIDEO: nhl.com
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy