VIDEO Chára prispel asistenciou k víťazstvu Capitals, Černák zrejme skončil s otrasom mozgu

Zrážka Scotta Laughtona so Zdenom CháromZrážka Scotta Laughtona so Zdenom Chárom Zdroj: SITA/AP Photo/Matt Slocum

PHILADELPHIA - Hokejisti Washingtonu zvíťazili v zápase zámorskej NHL v noci na pondelok na ľade Philadelphie 3:1. Jednou asistenciou k tomu prispel slovenský obranca Zdeno Chára. Vo Wells Fargo Center si duel priamo v hľadisko pozrelo 3000 divákov.

Chára asistoval v 36. minúte pri vyrovnávajúcom zásahu z hokejky Alexandra Ovečkina. Pre ruského kanoniera to bol 714. gól v profiligovej kariére a už iba tri mu chýbajú, aby sa na šiestom mieste historickej tabuľky strelcov vyrovnal Philovi Espositovi. Na klziskách súperov vsietil už svoj 363. gól v NHL, čím sa v historickom ligovom poradí osamostatnil na druhej priečke, keď sa odpútal od Stevea Yzermana. Viac gólov vonku strelil len Wayne Gretzky (402). Na konci druhej tretiny poslal hostí do vedenia Dmitrij Orlov a v 45. min upravil na 3:1 pre Capitals ďalší obranca Nick Jensen, pre ktorého to bol prvý gól od 11. októbra 2018. "Všetko odštartoval Zdeno Chára skvelou defenzívnou prácou na modrej čiare, vďaka svojej fyzickej činnosti odstavil dvoch protihráčov. To mi umožnilo zapojiť sa do útoku. Nicklas Bäckström ma parádne našiel prihrávkou a ja som mal more času, aby som presne zamieril," povedal Jensen pre nhl.com.

Oporou Washingtonu bol brankár Iľja Samsonov, ktorý zaznamenal 36 úspešných zákrokov. Prekonal ho iba Joel Farabee v prvej tretine. "Myslím si, že podal skutočne kvalitný výkon. Predviedol niekoľko dôležitých zákrokov, takých, v ktoré tajne dúfate u brankára. Odchytal skutočne vynikajúci zápas," pochválil ruského brankára tréner hostí Peter Laviolette. Chára odohral vyše 20 minút a zapísal si tiež dva plusové body. Jeho spoluhráč Richard Pánik počas vyše 13 minút na ľade nebodoval.

Boston prehral doma s New Jersey 0:1. Na rozhodujúci gól sa čakalo do 56. minúty, v ktorej skóroval Kyle Palmieri. V bránke Devils zlikvidoval všetkých 40 striel Scott Wedgewood. Dosiahol druhé čisté konto v sezóne a štvrté v profiligovej kariére. V bránke Bruins dostal pred Slovákom Jaroslavom Halákom opäť prednosť Fín Tuukka Rask. Hostia zastavili sériu prehier, ktorá trvala päť stretnutí. "Doteraz sa veci vyvíjali zlým smerom. Niečo sme si k tomu ráno povedali, čo chceme zmeniť v defenzívnej činnosti a náš cieľ sme splnili. Súpera sme väčšinu zápasu držali ďaleko od našej bránky, odpratávali všetky puky do bezpečia, zredukovali sme počet dorážok a tvrdá práca sa nám vyplatila," poznamenal Wedgewood.

Dallas prehral na domácom ľade s Nashvillom 3:4 po nájazdoch. Slovenský obranca Stars Andrej Sekera odohral vyše 18 minút, do štatistík si zapísal dve strely. Predators neudržali trojgólový náskok, ktorý mali ešte v polovici tretej tretiny, no nakoniec vydreli víťazstvo v rozstrele. V tretej sérii premenil rozhodujúci samostatný nájazd Roman Josi. K triumfu pomohol gólom a asistenciou Eeli Tolvanen, Filip Forsberg dvakrát asistoval. Dallas prehral piaty zápas z uplynulých šiestich.

Černák nedohral zápas

Tampa Bay Lightning vyhrala na ľade Chicaga Blackhawks 6:3. Slovenský obranca hostí Erik Černák si pripísal piatu asistenciu v sezóne, no zápas po zákroku do hlavy od obrancu Chicaga Connora Murphyho v druhej tretine nedohral. Tampa ešte na začiatku druhej tretiny prehrávala 0:3, potom však v priebehu štyroch minút vyrovnala a víťazný gól, svoj druhý v stretnutí, zaznamenal v 37. minúte Yanni Gourde. Ten sa blysol štyrmi bodmi (2+2), v tretej tretine ešte prihral na gólové poistky Alexa Killorna a Pata Maroona. Černák sa podieľal na druhom zásahu svojho tímu, odohral 11:28 min., mal jednu strelu a plusový bod. Murphy dostal po zákroku na neho v polovici duelu trest do konca zápasu. Černák po tvrdom zákroku dokázal odkorčuľoval na striedačku bez pomoci spoluhráčov, je však u neho podozrenie na otras mozgu.

Newyorskí Islanders vyhrali piaty duel za sebou. V nedeľu si poradili doma s Buffalom 5:2, rovnakým skóre zdolali tohto súpera aj v predchádzajúcich dvoch stretnutiach. Dvoma gólmi sa prezentoval Brock Nelson. Islanders patrí prvá priečka vo Východnej divízii, Buffalo je posledné.

Carolina si poradila s Floridou 4:2, gólom a asistenciou sa na triumfe podieľal fínsky útočník Sebastian Aho. Hurricanes predĺžili víťaznú sériu na päť zápasov. Obranca "panterov" Keith Yandle nastúpil na svoj jubilejný 1000. zápas v NHL, bez prerušenia ich odohral 890.

Kasperi Kapanen strelil gól, pridal dve asistencie a pomohol Pittsburghu k výhre 5:1 nad NY Rangers. Newyorský tím síce viedol od druhej minúty zásluhou Miku Zibanejada, no Penguins sa od 17. minúty podarilo streliť tri góly v rozpätí 61 sekúnd. K víťazstvu prispel aj brankár "tučniakov" Casey DeSmith, ktorý zastavil 23 striel. Ottawa uspela na ľade Calgary 4:3 po nájazdoch, ten rozhodujúci premenil Drake Batherson. Flames prehrali aj druhý zápas pod vedením nového trénera Darryla Suttera.

NEW YORK ISLANDERS - BUFFALO SABRES 5:2 (0:0, 3:0, 2:2)
Góly: 26. Lee (Eberle, Dobson), 27. Nelson (Wahlstrom, Leddy), 37. Cizikas (Pageau, Pelech), 53. Clutterbuck (Martin), 58. Nelson (Pulock) – 46. Skinner (Lazar, Mittelstadt), 50. Miller (Eichel, Hall). Brankári: Sorokin - Johansson, strely na bránku: 30:26.

CHICAGO BLACKHAWKS - TAMPA BAY LIGHTNING 3:6 (2:0, 1:4, 0:2)
Góly: 11. Kurashev (Söderberg), 16. Janmark (Kubalík, Kane), 24. Suter (Janmark) – 24. Palát (Hedman, Stamkos), 25. Gourde (ČERNÁK), 28. Hedman (Point, Palát), 37. Gourde (Sergačov), 55. Killorn (Gourde, McDonagh), 58. Maroon (Gourde, Joseph). Brankári: Lankinen - Vasilevskij, strely na bránku: 25:39.

BOSTON BRUINS - NEW JERSEY DEVILS 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Gól: 56. Palmieri (Zacha, Subban). Brankári: Rask - Wedgewood, strely na bránku: 40:25.

CAROLINA HURRICANES - FLORIDA PANTHERS 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Góly: 16. Trocheck (Svečnikov, Hamilton), 25. Niederreiter (Nečas, Aho), 41. Aho (Martinook, Slavin), 44. Foegele (McGinn) – 31. Weegar (Acciari), 50. Marchment (Huberdeau, Barkov). Brankári: Reimer - Driedger, strely na bránku: 26:23.

PHILADELPHIA FLYERS - WASHINGTON CAPITALS 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Góly: 12. Farabee (Couturier) – 36. Ovečkin (Oshie, CHÁRA), 40. Orlov (Carlson, Vrána), 45. Jensen (Bäckström, Oshie). Brankári: Hart - Samsonov, strely na bránku: 37:27.

PITTSBURGH PENGUINS - NEW YORK RANGERS 5:1 (3:1, 0:0, 2:0)
Góly: 17. Marino (Kapanen, Rodrigues), 17. Kapanen (McCann, Malkin), 18. Crosby (Dumoulin, Letang), 54. Malkin (Kapanen, Pettersson), 57. Aston-Reese (Blueger, Tanev) – 2. Zibanejad (Bučnevič, Trouba). Brankári: DeSmith - Georgiev (18. Kinkaid), strely na bránku: 24:24.

DALLAS STARS - NASHVILLE PREDATORS 3:4 pp a sn (0:2, 0:1, 3:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 53. Faksa (Robertson, Lindell), 55. Pavelski (Gurianov, Heiskanen), 60. Robertson (Heiskanen, Benn) – 16. Granlund (Forsberg, Tolvanen), 17. Järnkrok (Granlund, Pitlick), 34. Tolvanen (Josi, Forsberg), rozh. nájazd Josi. Brankári: Oettinger - Rinne, strely na bránku: 38:20.

CALGARY FLAMES - OTTAWA SENATORS 3:4 pp a sn (0:2, 1:1, 2:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 24. Giordano (M. Tkachuk, Nesterov), 44. Gaudreau (Mangiapane, M. Tkachuk), 53. Hanifin (Dubé, Lindholm) – 14. C. Brown (Chabot, B. Tkachuk), 16. Dzingel (Tierney, Reilly), 28. White (Paul, Zajcev), rozh. nájazd Batherson. Brankári: Markström - Murray, strely na bránku: 34:22.

Viac o téme: Washington Capitals NHL Zdeno Chára Philadelphia Flyers Erik Černák Richars Pánik
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy