Ovečkin si profilovú fotku s Putinom nezmení: Údajne má strach o bezpečnosť svojej rodiny

Alexander Ovečkin Alexander Ovečkin Zdroj: SITA/AP/Darryl Dyck/The Canadian Press

WASHINGTON - Kapitán Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin čelí v zámorí v posledných dňoch ostrej kritike za to, že si na profilovej fotke na sociálnej sieti Instagram ponechal fotku s Vladimirom Putinom aj po ruskej invázii na Ukrajinu. Ruskú hviezdu už mal o odstránenie fotky alebo deaktiváciu svojho profilu požiadať aj jeho klub.

Informovala o tom Emily Kaplan z ESPN. Podľa jej informácii Capitals opakovane Ovečkina žiadali, aby si fotku zmenil. Ten to mal ale zakaždým odmietnuť s tým, že v Rusku by to mohlo byť považované ako akt, že vystúpil proti Putinovi a cíti že jeho rodina by mohla byť v ohrození. Klub by to mal podľa neho rešpektovať, pretože tak to cíti.

Ovečkin bol dlhé roky podporovateľ ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorý nariadil inváziu na Ukrajinu. "Je to ťažká situácia. Mám rodinu v Rusku a sú to strašidelné chvíle. Samozrejme, že sledujem, čo sa tam deje. Nemôžeme však nič robiť. Len dúfame, že sa to čoskoro skončí a všetko bude v poriadku," uviedol elitný kanonier ešte 25. februára na tlačovej konferencii. V Rusku je aktuálne jeho manželka, dvaja malí synovia aj jeho rodičia. Capitals aj NHL už odsúdili činy Ruska a zároveň vyjadrili podporu svojim ruským hráčom.

 

 

Viac o téme: Washington Capitals Alexander Ovečkin Rusko Vladimír Putin
  • Autor: © Zoznam/Mg
  • VIDEO: Twitter
  • Zdroj: športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy