VIDEO Lišiak Samuel Kňažko: 19-ročný bronzový medailista okúzlil zámorie šikovným gólom!

Samuel Kňažko a jeho gólové oslavy so spoluhráčmiSamuel Kňažko a jeho gólové oslavy so spoluhráčmi Zdroj: Reprofoto - WHL

PORTLAND - Iba 19-ročný talentovaný bronzový olympijský medailista z Pekingu Samuel Kňažko dal v zámorí opäť o sebe vedieť. Veľký talent slovenského hokeja zaujal v drese Seattle Thunderbirds lišiackym gólom.

Mladý slovenský obranca, ktorého do zámorskej NHL draftoval Columbus Blue Jackets, sa na ľade Portland Winterhawks šikovne presadil bekendovým gólom pri potiahnutí puku spoza bránky súpera pri hre 4 na 4. Kňaźko znižoval na 3:4, ale ani dotiahnutie štvorgólového náskoku súpera napokon jeho spoluhráčom nestaćilo, keď na ľade Portlandu prehrali 4:5. 

Mladý odchovanec trenčianskej Dukly zaznamenal v drese Seattlu svoj piaty tohtosezónny gól, ku ktorému už stihol pridať aj 12 asistencií, čo z neho v kanadskom bodovaní robí tretieho najproduktívnejšieho zadáka zámorského celku. 

Kňažko za Thunderbirds nastúpil zatiaľ v trinásich dueloch, v úvode sezóny ešte veľký talent slovenského hokeja pôsobil vo fínskej juniorke a jeden zápas odohral aj za prvý tím TPS Turku v najvyššej fínskej súťaži. 

Viac o téme: Columbus Blue Jackets Samuel Kňažko Portland Winterhawks Seattle Thunderbirds
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: Športky
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy