VIDEO Černákova Tampa opäť neuspela: Rangers predĺžili rekordnú sériu v play-off!

Obranca Rangers Ryan Lindgren oslavuje víťazstvo s Mikom ZibanejadomObranca Rangers Ryan Lindgren oslavuje víťazstvo s Mikom Zibanejadom Zdroj: SITA/AP/John Minchillo

NEW YORK - Hokejisti New Yorku Rangers sa vo finále Východnej konferencie NHL ujali vedenia v sérii 2:0. Nad dvojnásobným obhajcom trofeje Tampou Bay zvíťazili v noci na sobotu 3:2. Slovenský obranca Erik Černák odohral v drese Lightning 16:50 min., pripísal si dva bodyčeky a duel dokončil s jedným mínusovým bodom. Odsedel si aj dve minúty na trestnej lavici.

Za domácich skórovali K'Andre Miller a Kaapo Kakko, rozhodujúci zásah si pripísal na konto Mika Zibanejad. Adam Fox a Chris Kreider pridali po dve asistencie. New York vyhral svoj ôsmy domáci zápas za sebou, čím natiahol svoju rekordnú sériu v play off.

V drese Tampy sa presadili Nikita Kučerov a Nicholas Paul, brankár Andrej Vasilevskij predviedol 25 úspešných zákrokov. Lightning prehrali dva po sebe idúce zápasy v play off prvýkrát za uplynulé tri sezóny. Prišli o sériu 17 víťazstiev po sebe v zápasoch, ktoré nasledovali po prehre v play off. "Každá séria sa raz skončí a teraz sa skončila táto. Play off však ešte nie je na konci a nás čaká ešte veľa práce," poznamenal tréner "bleskov" Jon Cooper. Podľa kapitána tímu Stevena Stamkosa hráči upustili od hry, ktorá im v úvodných dvoch sériách priniesla postup do finále Východnej konferencie. "Naša hra s pukom, realizácia herných situácií a ďalšie aspekty neboli také, aké mali byť. Vieme o sile súpera a o zručných hráčoch, ktorých má v tíme. Ak im dáte šancu, tak za to zaplatíte," poznamenal Stamkos.

Hráči Rangers oslavujú gól Galéria fotiek (4) Zdroj: SITA/AP/John Minchillo

Rangers si po zápase uvedomovali, že sériu s obhajcom titulu majú nádejne rozohranú, vedia, že ešte nie je koniec. "Myslím si, že sme odviedli skvelú prácu, keď sme ich ubránili, najmä v prvých dvoch tretinách," povedal obranca Fox. "Nerobili sme príliš veľa chýb. Keď sme potrebovali, aby nás brankár podržal, tak to aj spravil - ako obvykle. Dôležité bolo minimalizovať gólové šance súpera," dodal Fox. Jeho spoluhráč Mika Zibanejad gólom, ktorý sa neskôr ukázal ako víťazný, predĺžil sériu domácich zápasov, v ktorých skóroval na šesť. Len traja hráči v histórii NHL dosiahli v domácich zápasoch play off dlhšiu sériu s gólom. "Vieme, že Lightning sú skúsený tím s množstvom skúseností zo zápasov play off, takže to bolo len o tom, aby sme hrali jednoducho a držali sa herného plánu," poznamenal Miller. Rangers stopercentne využili domáce prostredie v úvode série a na ľad Tampy idú s náskokom 2:0. "Samozrejme, bol to náš cieľ. Bojovali sme a našli sme cestu k víťazstvám. Hráme proti skutočne dobrému tímu, no je dôležité, že si veríme a hráme ako tím," povedal tréner Rangers Gerard Gallant.

Séria sa teraz presunie do Tampy, tretí zápas je na programe v nedeľu večer o 21.00 SELČ.      

semifinále play off NHL

druhý zápas finále Východnej konferencie:

New York Rangers - Tampa Bay 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
Góly: 6. Miller (Vatrano, Kreider), 18. Kakko (Fox, Chytil), 42. Zibanejad (Fox, Kreider) - 3. Kučerov (Hedman, Cirelli), 58. Paul (Perry, Kučerov). Brankári: Šesťorkin - Vasilevskij, strely na bránku: 28:31, 18.006 divákov.
/stav série: 2:0/

Viac o téme: New York Rangers Tampa Bay Lightning Mika Zibanejad Erik Černák
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: NHL
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy