Prečo poslali Regendu na farmu? Tréner Anaheimu uviedol veci na pravú mieru

Tréner Anaheimu Dallas Eakins, na striedačke aj slovenský hokejista Pavol RegendaTréner Anaheimu Dallas Eakins, na striedačke aj slovenský hokejista Pavol Regenda Zdroj: SITA/AP/Steven Senne

ANAHEIM - Pavol Regenda, ktorý nastúpil za Anaheim v úvodných piatich zápasoch, absolvuje v noci na štvrtok svoj debut v AHL na ľade Bakersfield Condors.

"Káčeri" ho poslali do farmárskeho tímu San Diego Gulls po tom, čo bol v troch stretnutiach v pozícii zdravého náhradníka.

Dlhovlasý východniar začal sezónu 2022/2023 v drese Ducks po tom, čo zaujal výkonmi v prípravných zápasoch. V nich bol so 7 kanadskými bodmi (3+4) líder tímu.

V prvom tíme doteraz odohral 5 zápasov, v ktorých získal 2 body za asistencie. Okrem dvoch kanadských bodov sa doteraz v NHL prezentoval aj 5 strelami, 50-percentnou úspešnosťou na vhadzovaniach a priemerným časom na ľade 10:15 min.

Má pred sebou veľmi svetlú budúcnosť

Tréner "káčerov" Dallas Eakins vysvetlil, prečo poslal dvadsaťdvaročného Slováka na farmu. Odvolával sa najmä na výsledkovú i hernú krízu tímu.

"Hral veľmi dobre. Bol veľkým prekvapením. Potrebuje len doladiť niekoľko vecí. Má pred sebou veľmi svetlú budúcnosť," uviedol Eakins pre OC Register. 

Prebiehajúci ročník je pre Regendu prvý v zámorí. Uplynulé dve sezóny odohral v slovenskej extralige v drese Michaloviec. Po Ľubomírovi Višňovskom sa stal iba druhým slovenským hokejistom, ktorý nastúpil za Anaheim v NHL.

Slovenský hokejista Pavol Regenda Galéria fotiek (2) Zdroj: Profimedia

Anaheim síce ťahá dvojzápasovú šnúru výher, ale predtým prehral sedem z deviatich súbojov a v tabuľke Západnej konferencie mu patrí trinásta priečka.

"Ďalšia vec, ktorá hrá proti týmto chlapcom – a nie je to ich chyba – je to, že v období krízy, v akom sme my, nie je ich prácou dostať nás z toho.

Je to o chlapcoch, ktorí už boli v kabíne, najmä o veteránoch. Nemal som záujem mať Regendu v zostave, keď okolnosti v tíme neboli stabilné," vysvetlil svoje rozhodnutie Eakins.

Bronzový medailista z Pekingu by mal premiéru vo farmárskej súťaži absolvovať vo štvrtok 3. novembra o 2.30 SEČ na ľade Bakersfield Condors.

V rámci dvojročného kontraktu si v prvom ročníku môže zarobiť 750-tisíc dolárov počas pôsobenia v NHL a 80-tisíc v AHL.

Viac o téme: Dallas Eakins Anaheim Ducks Pavol Regenda
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR, Športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy