V detstve šikanoval spolužiaka: Boston podpísal zmluvu s kontroverzným mužom

Mitchell MillerMitchell Miller Zdroj: Tri-City Storm

BOSTON - Klub NHL Boston Bruins podpísal zmluvu s obrancom Mitchellom Millerom, ktorý v detstve šikanoval spolužiaka. Dvadsaťročný Američan, ktorý bude pôsobiť vo farmárskom tíme v Providence v AHL, sa za svoje správanie z minulosti ospravedlnil.

Millera si v roku 2020 vybrala na drafte Arizona. Tri týždne nato sa však svojich práv na hráča vzdala, keď sa v médiách objavili informácie o tom, že sa Miller ako štrnásťročný podieľal na šikanovaní spolužiaka tmavej pleti s vývojovou poruchou.

Pri piatkovom oznámení o podpise zmluvy s Bostonom označil Miller svoje vtedajšie správanie za "veľmi zlé rozhodnutie" a "veľmi nedospelé správanie".

"To, čo som v 14 rokoch urobil, bolo zlé a neprijateľné. Hlboko to ľutujem a tomu človeku som sa ospravedlnil," uviedol. "Ako člen organizácie Bruins sa budem naďalej zúčastňovať komunitných programov, aby som sa poučil a podelil sa s ostatnými o svoje chyby s ďalšími ľuďmi a ukázal im, ako negatívny vplyv takéto správanie na ostatných môže mať."

Miller v minulej sezóne pôsobil v najvyššej americkej juniorskej lige USHL a v drese Tri-City Storm nazbieral 60 zápasoch 83 bodov (39+44). Bol vyhlásený za najlepšieho obrancu aj hráča súťaže.

Predstavitelia Bruins uviedli, že si Millera pred podpisom zmluvy preverovali a pracovníci klubu s ním strávili niekoľko týždňov.

"Počas tohto obdobia sa Mitchell nevyhýbal zodpovednosti za svoje neprijateľné správanie a prejavil odhodlanie spolupracovať s organizáciami a odborníkmi, aby sa ešte viac učil a využil svoju chybu ako poučenie pre ostatných," uviedol prezident klubu Cam Neely.

Viac o téme: Boston Bruins Mitchell Miller Cam Neely
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy