VIDEO Tatar prispel k vysokému víťazstvu New Jersey, Edmonton deklasoval San Jose

Tomáš Tatar a Troy Terry v súboji o pukTomáš Tatar a Troy Terry v súboji o puk Zdroj: SITA/AP/Ashley Landis

ANAHEIM - Slovenský hokejista Tomáš Tatar si v noci na sobotu pripísal v NHL asistenciu, ktorou prispel víťazstvu New Jersey na ľade Anaheimu 6:2.

Tridsaťdvaročný útočník má po 42 zápasoch základnej časti na konte 26 bodov (9+17). Jeho tím triumfoval ako prvý v histórii súťaže v 16-tich z úvodných 19 zápasov na ľadoch súperov.

Tatar asistoval v 17. minúte pri presilovkovom góle Jacka Hughesa, ktorým zvýšil na 3:0 pre hostí. Hughes sa pod výhru podpísal dvomi presnými zásahmi a jednou asistenciou, dva góly dal aj Švéd Jesper Bratt a obranca Damon Severson zaznamenal tri asistencie.

Tomáš Tatar Galéria fotiek (4) Zdroj: SITA/AP/Joshua Bessex

Devils dosiahli tretie víťazstvo za sebou a už len dva body ich delia od lídra Metropolitnej divízie Caroliny. Tatar si počas 12:44 min na ľade pripísal aj jeden plusový bod, vyslal dve strely na bránku a mal jeden "hit".

"Je náročné víťaziť vonku konštantne. Treba si to zapamätať a mať na mysli, že váš tím objavil mnoho nových spôsobov, ako vyhrávať zápasy," uviedol tréner hostí Lindy Ruff pre oficiálnu webstránku profiligy.

Winnipeg zdolal Pittsburgh

Winnipeg zásluhou dvoch gólov Marka Scheifeleho uspel v Pittsburghu 4:1 a bodovo sa vyrovnal vedúcemu tímu Centrálnej divízie Dallasu. Winnipeg si pripísal prvý triumf nad Penguins od októbra 2019. S "tučniakmi" si poradili prvýkrát od októbra 2019, keď zvíťazili taktiež 4:1 na ich ľade.

"Hráčov treba naplno oceniť. Bol to zrejme jeden z našich najlepších zápasov v tejto sezóne, najmä z herného a útočného hľadiska Dnes sa nikto nezviezol, každý prispel k triumfu," neskrýval nadšenie tréner hostí Rick Bowness, ktorého tím dosiahol siedme víťazstvo z uplynulých ôsmich zápasov.

Hokejisti Winnipegu Jets Galéria fotiek (4) Zdroj: SITA/AP/Fred Greenslade/The Canadian Press

Jets podržal brankár David Rittich, ktorý dosiahol 95,7-percentnú úspešnosť zákrokov. Jeho spoluhráč Kyle Connor zaznamenal asistenciu a bodoval v deviatom dueli v rade.

McDavid prekonal Lemieuxa aj Jágra

Aj v treťom nočnom zápase vyhrali hostia, Edmonton deklasoval domáce San Jose 7:1. Po tri body v drese Oilers zaznamenali Connor McDavid (2+1), Leon Draisaitl a Ryan Nugent-Hopkins (obaja 1+2).

Connor McDavid skóroval pri Galéria fotiek (4) Zdroj: SITA/AP/Jason Franson/The Canadian Press

"Dostal som dve kvalitné prihrávky od Leona, to pomohlo. Cítim sa veľmi dobre, ale je to o celom tíme. Snažíme sa hrať jeden dobrý zápas za druhým a brať to postupne. Tak ako v druhej polovici minulej sezóny," povedal McDavid, ktorý v deň zápasu oslávil 26. narodeniny.

Líder ligovej produktivity (37+45) je len štvrtý hráč v histórii, ktorý prekonal hranicu 80 kanadských bodov za menej ako 45 zápasov. Predtým to dokázali iba Mario Lemieux (31), Jaromír Jágr (37) a Ron Francis (44).
      
výsledky NHL:

Pittsburgh Penguins - Winnipeg Jets 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Góly: 17. O'Connor (Kapanen, Rutta) - 12. Wheeler (Perfetti), 38. Scheifele (Wheeler, Perfetti), 39. Ehlers (Connor, DeMelo), 47. Scheifele (DeMelo, Perfetti). Brankári: Tokarski - Rittich, strely na bránku: 23:40.

Anaheim Ducks - New Jersey Devils 2:6 (0:3, 1:1, 1:2)
Góly: 34. Henrique (Terry), 56. Zegras (Henrique, Fowler) - 9. Hamilton (Mercer, Boqvist), 11. Bratt (Graves, Severson), 17. Hughes (Hamilton, TATAR), 32. Bratt (Hughes, Severson), 43. Boqvist (Severson), 56. Hughes (Šarangovič). Brankári: Gibson - Vaněček, strely na bránku: 33:39.

San Jose Sharks - Edmonton Oilers 1:7 (0:2, 0:3, 1:2)
Góly: 56. Lindblom (Benning, Gadjovich) - 11. McDavid (Draisaitl, Barrie), 19. Kostin (Hyman, Desharnais), 29. McDavid (Draisaitl, Nugent-Hopkins), 34. Nugent-Hopkins (Janmark), 38. Draisaitl (McDavid), 53. Puljujärvi (Nugent-Hopkins), 53. McLeod (Holloway, Foegele). Brankári: Kähkönen - Campbell, strely na bránku: 26:41.

Viac o téme: Tomáš Tatar Edmonton Oilers San Jose Sharks New Jersey Devils Anaheim Ducks
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: YouTube/NHL
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy