Chárov koniec v NHL je ešte poriadne ďaleko: Nestarnúci kapitán Bruins poodhalil svoje plány

Zdeno CháraZdeno Chára Zdroj: nhl.com

BOSTON - Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára zostáva v čase koronakrízy v neistote, rovnako ako ostatní hráči NHL. Pre kapitána Bostonu je však situácia o to náročnejšia, že je vo veku 43 rokov najstarší hráč zámorskej profiligy. Napriek tomu o konci kariéry neuvažuje a verí v skorý reštart súťaže.

"Stále verím, že aj v tejto sezóne sa ešte hokej v nejakej podobe hrať bude," povedal Chára pre stanicu Sportsnet. "Stále milujem túto hru, milujem súťaženie, nerozmýšľam ešte ale o tom, čo bude v ďalšej sezóne. Zameriam sa na tu aktuálnu. Ak všetko pôjde dobre, stále chcem hrať.​"

Vedenie NHL prerušilo pre pandémiu koronavírusu ročník 12. marca v čase, keď do konca základnej časti zostávalo odohrať 189 zápasov. Stále nie je známe, či, kedy a akým spôsobom sa sezóna dohrá. Jeden zo scenárov je, že po uvoľnení opatrení by mohli základnú časť dokončiť v troch či štyroch mestách v USA a Kanade, následne by v nich pokračovali aj boje o Stanleyho pohár. Ďalšou alternatívou je po obnovení súťaže naskočiť rovno do play-off. 

Chára, ktorý ťahá v NHL už svoju 22. sezónu, sa poctivo pripravuje nielen na reštart ligy, ale aj ďalšie možné pôsobenie vo farbách Bruins. Vo video rozhovore hovoril viac o svojej príprave a aj o tom, ako sa mu dostala pod kožu cyklistika: "Otec pracoval pre jeden cyklistický tím a raz sa ma opýtal, či mu nechcem pomáhať. Podával som vodu a občerstvenie pre jazdcov na vrchole stúpania. Potom ma to už tak nejak vtiahlo. Keď som dostal špeciálne pre mňa vyrobený bicykel, bol som nadšený. Používal som ho každý deň a bavilo ma to stále viac a viac. Cyklistika bola vždy veľkou súčasťou mojej prípravy na každú sezónu. Je toho toľko, čo sa o sebe dozviete, keď ste sám v sedle a sám šliapete do kopca. Cyklistika ma dostala natoľko, že som si išiel odjazdiť niektoré etapy Tour de France a Gira."

Chárov koniec v nedohľadne

"Zdeno vyhlásil, že chce hrať ďalej," citoval oficiálny web NHL generálneho manažéra "medveďov" Dona Sweeneyho. "Máme s ním unikátny vzťah, ktorý sa budoval už pred mnohými rokmi, ale predovšetkým v uplynulých troch či štyroch sezónach, v ktorých ukázal trpezlivosť. Tá nám umožnila plánovať a potom upraviť jeho zmluvnú situáciu. Dvakrát za sebou podpísal ročné zmluvy, čo bolo pre naše plánovanie dôležité," povedal Sweeney.

Chárovi, ktorý v tejto sezóne nazbieral v 68 dueloch päť gólov, deväť asistencií a 26 plusových bodov, vyprší súčasný ročný kontrakt po tejto sezóne. Jeho Boston bol v čase prerušenia ligy na čele Východnej konferencie i celej súťaže. "Teraz sa musíme starať najmä o seba a o svoje rodiny," zdôraznil skúsený obranca. "Viem, že je to v dnešných dňoch klišé, ale hokej je teraz na vedľajšej koľaji. Áno, je pre nás smola, že sa liga prerušila krátko pred koncom základnej časti, najmä keď sme si verili a boli sme rozbehnutí. Ale nemôže byť vždy všetko perfektné. Dúfam, že budeme čoskoro znovu hrať. Uvidíme, kedy."

Viac o téme: Zdeno Chára Boston Bruins Don Sweeney
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: nhl.com
  • Zdroj: TASR, športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy