Slovenky nezvládli zápas o konečné piate miesto: Proti Poľsku sme prehrali vyrovnanú partiu

Zdroj: Instagram slovenskyzvazflorbalu

UPPSALA - Slovenské florbalistky obsadili na MS vo švédskej Uppsale konečné 6. miesto. V záverečnom vystúpení podľahli v nedeľu Poľkám 3:4. Zverenky trénera Michala Jedličku tak zopakovali umiestnenie spred dvoch rokov zo šampionátu vo Švajčiarsku.

Slovenky nastúpili proti Poľkám opäť po dvoch rokoch v súboji o 5. miesto a tentoraz s nimi hrali vyrovnanejšiu partiu, keďže vo Švajčiarsku prehrali 4:8. Po góle Grossovej Slovenky vyhrali úvodnú tretinu. V druhej sa do vedenia 2:1 dostali Poľky, no slovenské hráčky dokázali duel otočiť zásahmi Ferenčíkovej a Paulíny Hudákovej. V záverečnej tretine však inkasovali víťazný gól v 56. min od Justyny Krzywakovej. O minútu mohla z trestného strieľania vyrovnať Ferenčíková, no neuspela.  

o 5. miesto:

SLOVENSKO - Poľsko 3:4 (1:0, 2:3, 0:1)
Góly: 19. Grossová (Dobošová), 26. Ferenčíková (Šponiarová), 32. P. Hudáková (Šponiarová) - 22. Z. Krzywaková (Hliwová), 23. J. Krzywaková (Z. Krzywaková), 36. Zagorská, 56. J. Krzywaková (Nogová). Rozhodovali: Hejnová a Beranová (obe ČR), vylúčené: 0:1, presilovky a oslabenia: 0:0, 74 divákov.

Zostava SR: Dupčáková (Mládenková) – Pudišová, Ďuríková, Klapitová, Robová, Buková, Kocúrová – P. Hudáková, Šponiarová, Ferenčíková – Červená, Faktorová, Chúpeková – K. Hudáková, Grossová – Krajčová, Kvasková, Drábeková

Hlasy po stretnutí /zdroj: Slovenský zväz florbalu/

Michal Jedlička, tréner SR: "Prvá tretina nebola zlá, boli sme lepší ako Poľky. Dôležitý bol úvod druhej tretiny, keď druhá lajna dostala dva góly za sebou. Inkasovali sme aj úplne nezmyselne po štandardnej situácii. V tretej tretine to bolo kto z koho a nám tam zapadla do siete jedna lastovička Poliek. Nezlomilo nás to, no druhýkrát na turnaji sme nepremenili trestné strieľanie. Sme sklamaní, mali sme cieľ skončiť do 5. miesta."

Denisa Ferenčíková, útočníčka SR: "Zápas hodnotím negatívne. Mrzí ma ten nepremenený nájazd a power play. Mohli sme súperky zdolať, no skončilo sa to o jeden gól. Je to realita. Stále sa pohybujeme na 5.-6. mieste na svete, je to o drobnostiach. S reprezentáciou sa lúčim. Za tie roky, čo som tu bola, sme zaznamenali veľký posun, no také tri roky už stagnujeme. Dievčatám odkazujem, nech na sebe pracujú, odchádzajú do lepších klubov, užívajú si to a posúvajú sa."

o 7. miesto:

Nórsko - Dánsko 3:2 pp

Viac o téme: Slovensko Poľsko
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy