Cieľom Hlinka Gretzky Cup a projekt osemnástky: Mladých Slovákov čaká v Nitre úvodný kemp

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

NITRA - Nové mužstvo slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov čaká úvodný kemp. Tréner Tibor Tartaľ poslal pozvánku 44 hráčom (roč. nar. 2005 a mladší), ktorí sa budú pripravovať v Nitre od 22. do 24. mája.

Mladí Slováci si na aprílovom turnaji A-skupiny I. divízie MS v Piešťanoch zabezpečili účasť v elitnej kategórii. "Potrebujeme si pozrieť najmä hokejistov, ktorí nastupujú v zahraničí, a hráčov, ktorých sme nemali toľko na očiach. Našou hlavnou úlohou bude vybrať čo najlepší tím na letný Hlinka Gretzky Cup a zároveň sa budeme obzerať po hráčoch do projektu osemnástky," informoval Tartaľ podľa serveru hockeyslovakia.sk.

Menoslov 44 pozvaných hráčov nezahŕňa všetkých adeptov na reprezentačný dres. "Niektorí hokejisti si dorábajú maturity, končia letnú prípravu a podobne. Nevidím v tom však veľký problém. V júni v rámci ďalšieho kempu chceme dať príležitosť rovnako 44 chlapcom. Potrebujeme, aby sme sa s nimi zoznámili a oni s nami tiež. Pre hráčov budú pripravené modelované zápasy a takisto sa zameriame na tréningy zručností," dodal Tartaľ.

Kemp absolvuje aj 20-tka

Tréner slovenských hokejistov do 20 rokov Ivan Feneš pozval na budúcotýždňový kemp adeptov zo štyroch rôznych ročníkov (2002-2005). Juniorských reprezentantov čakajú do konca roka ešte dva vrcholy. Najprv sa v auguste predstavia na odloženom svetovom šampionáte v Edmontone a v závere roka aj na na MS v Halifaxe a Monctone.

Mladí Slováci sa budú v Nitre pripravovať od 24. do 27. mája. "Cieľom kempu je dať šancu veľkej skupine chlapcov. Chceme dopriať príležitosť predovšetkým hráčom, ktorí boli menej v reprezentáciách, ale idú o nich dobré chýry a podávajú dobré výkony. Radi by sme videli ich aktuálnu formu. Sú to pre nás príjemné starosti, že už teraz môžeme pracovať s vysokým počtom hokejistov a ešte máme v zálohe minimálne takú istú skupinu," povedal Feneš pre portál hockeyslovakia.sk.

V nitrianskom kempe sa nepredstavia najväčšie osobnosti "dvadsiatky", ktoré reprezentujú Slovensko na MS vo Fínsku. "Bude to najmä herný výcvikový tábor. Počas druhého, tretieho a štvrtého dňa odohráme modelované zápasy. V tímoch na oboch stranách budú po tri formácie, ktoré budú navzájom súperiť," informoval Feneš.

Viac o téme: Slovensko 20 Slovensko 18 Ivan Feneš Tibor Tartaľ
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy