Mladým Slovenkám nevyšiel vstup do EYOF: Hokejistky nestačili na rovesníčky zo Švajčiarska

Slovenská hokejistka Nela Lopušanová Slovenská hokejistka Nela Lopušanová Zdroj: IIHF

SPITTAL AN DER DRAU - Slovenská hokejová reprezentácia dievčat do 16 rokov prehrala v úvodnom vystúpení skupinovej fázy na Európskom olympijskom festivale mládeže so Švajčiarskom 3:4.

Nela Lopušanová, Ema Tóthová i Lenka Karkošková si v rakúskom meste Spittal an der Drau pripísali na konto zhodne gól i asistenciu.

Zverenky trénerky Nicol Lucák Čupkovej nastúpia ešte na dva duely v základnej A-skupine. V pondelok o 20.00 h proti Rakúsku a v utorok v rovnakom čase proti Fínsku. Po hlavnej fáze budú nasledovať stretnutia o umiestnenie.

EYOF - hokej dievčatá

A-skupina:
Slovensko – Švajčiarsko 3:4 (1:3, 0:0, 2:1)
Góly: 3. Lopušanová (Karkošková, Tóthová), 48. Tóthová (Lopušanová, Lacková), 55. Karkošková (Eibenová) – 17. Mériguetová (Näfová, Dallesiová), 17. Lovecchiová (Manetschová, Langeneggerová), 20. Müllerová (Dalessiová, Leibundgutová), 45. Vuilleminová (Leibundgutová, Müllerová)

Zostava SR 16: Sumegová – Nogová, Tomaštíková, Eibenová, Večerková, Krištofíková, Kostková, Masláková, Turňová – Tóthová, Lopušanová, Karkošková – Juríková, Feníková, Lacková – Korčeková, Komlošová, Tomasová – Sliacka

Hlas po zápase /zdroj: hockeyslovakia.sk/:

Nicol Lucák Čupková, trénerka SR 16: "Mali sme výborný vstup do zápasu. Prvú polovicu prvej tretiny sme mali plno šancí, výborný tlak, ale v 16. minúte sa to zlomilo. Mysleli sme si, že Švajčiarkam dáme desať gólov. Všetky hráčky sa hrnuli dopredu, všetky chceli dať gól. Trikrát sme prepadli a inkasovali sme tri góly. V druhej tretine sme boli strelecky neefektívne. V šanciach sme sa chceli prekľučkovať až pred bránku, čo sa nedarilo.

V tretej tretine sme apelovali na dievčatá, aby viac zakončovali. Prestrieľali sme v nej súperky 19:4, dali sme dva góly. Bol tam aj jeden sporný moment, pri ktorom sme zrejme dali gól. Bohužiaľ, na zápasoch nie je k dispozícii videozáznam a rozhodca si bol istý, že to videl správne. My si však myslíme, že to mal byť gól. Bol to rozhodujúci moment. Mohli sme vyrovnať na 4:4. Z prehry sa musíme poučiť. Hokej sa hrá šesťdesiat minút, no my sme vypustili v prvej tretine tri minúty, v ktorých sme trikrát inkasovali, čo sa nám stalo osudným.“

Viac o téme: Slovensko Švajčiarsko EYOF Nela Lopušanová
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy