Zabávač každej arény NBA musí na operáciu: Steph, rýchlo sa vráť, bez teba to nie je pravá šou

Hviezdny basketbalista Stephen Curry si už možno v tejto sezóne NBA nezahráHviezdny basketbalista Stephen Curry si už možno v tejto sezóne NBA nezahrá Zdroj: SITA/AP/Ben Margot

SAN FRANCISCO - Basketbalová hviezda Stephen Curry verí, že sa vráti po zlomenine ruky do hry ešte v tejto sezóne. Rozohrávač Golden State Warriors mieni, že by mohol začať hrať skoro na jar. V decembri bude musieť trojnásobný šampión NBA podstúpiť ešte jednu operáciu, pri ktorej mu lekári zo zlomenej ľavej ruky vytiahnu spevňujúce drôty.

Dvojnásobný najužitočnejší hráč NBA si zlomil ruku 30. októbra v zápase s Phoenixom. V minulých dňoch sa v amerických médiách objavili správy, že Curry si pravdepodobne v tejto sezóne už nezahrá, ale 31-ročný basketbalista dúfa, že záver ročníka stihne. 

"Hlavne teraz bude, aby som zvládol opuch ruky, to bude spočiatku rehabilitácie priorita. Aby som mal šancu vrátiť sa a získať rýchlo rozsah pohybu," povedal Curry nvoinárom pri prvom verejnom vystúpení od svojho zranenia. 

V druhej polovici sezóny by sa chcel vrátiť do hry i Klay Thompson, ktorý sa zotavuje po operácii kolena. Basketbalistom Golden State sa bez nich nedarí. Tím, ktorý v uplynulých piatich sezónach hral finále a v rokoch 2015, 2017 a 2018 získal titul, zvíťazil iba v dvoch z doterajších 11 zápasov. 

Viac o téme: Golden State Warriors Stephen Curry
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Ben Margot
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy