VIDEO Denver sa prebojoval do semifinále Západnej konferencie, Boston zvýšil náskok nad Torontom

Royce O'Neale (23) z Utahu Jazz a Jamal Murray (27) z Denveru Nuggets Royce O'Neale (23) z Utahu Jazz a Jamal Murray (27) z Denveru Nuggets Zdroj: TASR/AP Photo/Mark J. Terrill

ORLANDO - Basketbalisti Denveru Nuggets sa prebojovali do semifinále Západnej konferencie NBA. V rozhodujúcom siedmom dueli 1. kola play off zdolali v noci na stredu Utah Jazz 80:78 a v celej sérii triumfovali 4:3 na zápasy. V 2. kole narazia na Los Angeles Clippers.

Kľúčovým mužom Denveru bol Nikola Jokič, ktorý sa postaral o rozhodujúci zásah 27 sekúnd pred koncom. V zápase nazbieral 30 bodov a 14 doskokov. Jamal Murray, ktorý mal v predchádzajúcich troch stretnutiach priemer 47 bodov, prispel k víťazstvu "iba" 17 bodmi. "Bola to úžasná bitka. Neviem, čo iné k tomu povedať, nenachádzam slov," citovala Murrayho agentúra AP. V zápase dominovali defenzívy, Donovan Mitchell na strane Utahu zaznamenal 22 bodov a deväť doskokov.

Nuggets sa stali dvanástym tímom histórie NBA a prvým od roku 2016, ktorý otočil sériu z 1:3 na 4:3. Naposledy sa to podarilo Clevelandu vo finále play off s Golden State. "Mnohé tímy by to už vzdali, zvlášť, keď si uvedomíte, že sme tu zatvorení už 57 dní bez rodín," poznamenal tréner Denveru Michael Malone.

V sérii 2. kola play off vedú hráči Bostonu nad obhajcom titulu Torontom už 2:0 na zápasy. Celtics zvíťazili nad Raptors aj v druhom vzájomnom súboji, tentoraz 102:99. Jayson Tatum sa pod výhru podpísal 34 bodmi, záver duelu však patril Marcusovi Smartovi, ktorý v štvrtej štvrtine premenil päť trojkových pokusov.

Boston tak vyhral aj svoj šiesty zápas v tohtoročnej vyraďovačke, keď záverečnú štvrtinu druhého súboja ovládol 32:21. "Je to iba jedno víťazstvo. Táto séria sa ešte zďaleka nekončí, na to musíme vyhrať štyri zápasy," vyhlásil Tatum. Tretí duel je na programe v noci na piatok.

NBA - 2. kolo play off

semifinále Východnej konferencie
druhý zápas:

Toronto - Boston 99:102
/stav série: 0:2/


      
1. kolo play off

štvrťfinále Západnej konferencie
siedmy zápas:

Denver - Utah 80:78
/konečný výsledok série: 4:3, Denver postúpil do konferenčného semifinále/


      

Viac o téme: NBA
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR/AP Photo/Mark J. Terrill; VIDEO: youtube.com
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy