VIDEO LeBron James opäť žiaril: Lakers sú po desiatich rokoch vo finále konferencie

LeBron JamesLeBron James Zdroj: SITA/AP/Kevin C. Cox

ORLANDO - Basketbalisti Los Angeles Lakers postúpili do finále Západnej konferencie play off NBA. V piatom stretnutí zdolali Houston Rockets 119:96 a v konferenčnom semifinále uspeli 4:1 na zápasy.

Veľkú zásluhu na triumfe mal LeBron James, ktorý si pripísal 29 bodov a 11 doskokov. Lakers sa takto ďaleko prebojovali prvýkrát od roku 2010, keď s Kobem Bryantom dokráčali až za titulom. V nasledujúcom kole sa stretnú s Los Angeles Clippers alebo Denverom Nuggets, ich mestský rival vedie v sérii 3:2.

Lakers v zápase dominovali od úvodu, po deviatich minútach viedli o 22 bodov (33:11). Houstonu sa v úvode tretej štvrtiny podarilo priblížiť sa k súperovi na rozdiel šiestich bodov (65:59), no hráči z Kalifornie zareagovali šnúrou 15:0 a tréner Frank Vogel mohol dať v závere šancu všetkým trinástim hráčom na súpiske.

Nasadená jednotka západu po reštarte NBA nepôsobila presvedčivo, v dohrávke základnej časti mala bilanciu 3:5, v play off však má na konte už osem víťazstiev a iba dve prehry. "Štyri mesiace sme nehrali a trochu nám trvalo, kým sme opäť nadobudli istotu. Lenže viera, ktorú som mal v týchto hráčov, bola vždy silná. Teším sa nielen z toho, čo sme predviedli, ale aj na to, čo sme ešte schopní dosiahnuť," povedal podľa ESPN Vogel.

Trénerovi Houstonu Mikeovi D'Antonimu po zápase vypršala platnosť kontraktu, prejavil však túžbu zostať pri tíme. "Vždy je trpké prehrať, no nemôžem si vybrať lepších ľudí a hráčov, s ktorými by som chcel pracovať. Boli to skvelé štyri roky, podarili sa nám niektoré výnimočné veci. Všetko tu bolo dobré, uvidíme, čo sa stane," povedal D'Antoni, ktorý sa uplynulé leto nedohodol na predĺžení zmluvy.  
          
play off NBA:
semifinále Západnej konferencie - piaty zápas:
LOS ANGELES LAKERS - HOUSTON ROCKETS 119:96 (35:20, 27:31, 33:18, 24:27)
najviac bodov: James 29 (11 doskokov), Kuzma 17, Markieff Morris 16 - Harden 30, Jeff Green 13, Westbrook 10
/konečný výsledok série: 4:1/

Viac o téme: LeBron James Los Angeles Lakers
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Kevin C. Cox; VIDEO: Youtube
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy