Veľké zmeny v tíme slovenského majstra: Prišli aj hráči z Kuby, Brazílie či Tuniska

Na snímke tréner Slavko Goluža (Prešov) s hráčmiNa snímke tréner Slavko Goluža (Prešov) s hráčmi Zdroj: TASR – Roman Hanc

PREŠOV - Hádzanársky klub Tatran Prešov uzavrel káder pre sezónu 2020/2021. V nedávnom období v ňom nastalo viacero zmien oboma smermi, no po príchodoch Kubánca Pavela Caballera Hernandeza a Brazílčana Guilhermeho Linharesa by už nemali nasledovať ďalšie pohyby.

Podľa generálneho manažéra Miroslava Benického by mal pozmenený káder predvádzať rýchlejšiu hádzanú než v nedávnej minulosti. "Pre sezónu 2020/2021 počítame s kádrom, ktorý tvorí 16 hráčov A-mužstva. K nim sa pripoja viacerí dorastenci, ktorých konkrétny počet a mená spresníme v letných mesiacoch. Mužstvo je vyskladané tak, že na každom poste máme dvoch hráčov. To je pre nás dôležité aj vzhľadom na pôsobenie v európskych súťažiach, teda v SEHA lige a v Európskej hádzanárskej lige (EHL)," uviedol Benický.

Káder Tatrana prešiel po sezóne 2019/2020 viacerými zmenami. Skončilo v ňom niekoľko legionárov, ale aj slovenskí reprezentanti Lukáš Urban a Martin Straňovský. Pribudli hráči z Južnej Ameriky i Afriky: "Mužstvo bude potrebovať čas, aby sa stmelilo. Aj hráči, ktorí prídu z mimo európskych krajín, budú potrebovať priestor, aby sa adaptovali. Na druhej strane tu nebudú sami, ale budú mať aj spoluhráčov, ktorí sú buď z rovnakej krajiny, alebo aspoň rozprávajú rovnakým jazykom a majú rovnaké kultúrne zázemie, čo pomôže ich aklimatizácii."

Na snímke tréner Slavko Galéria fotiek (2) Miroslav Benický (druhý zľava) Zdroj: SITA/Viktor Zamborský

Generálny manažér prešovského klubu si od početných zmien sľubuje aj zmenu herného štýlu. "Máme hráčov, ktorí sú nižší, ale zároveň v mnohých ohľadoch výbušnejší, agresívnejší a rýchlejší. Chceli by sme našu hádzanú zrýchliť, predovšetkým prechod z obrany do útoku a protiútoku. Veríme, že títo chlapci, hlavne tí mladší, práve touto výbušnosťou pomôžu zmeniť našu tvár a výsledkom budú úspechy v EHL a v SEHA lige," uviedol Benický.

Zmeny v kádri Tatrana Prešov:

z kádra 2019/2020 zostali: Oliver Rábek, Dominik Krok, Tomáš Rečičár, Igor Čupryna, Dávid Michalka, Roman Carapkin, Josef Hozman, Nino Grzentič, Pedro Pacheco (+dorastenci)

odišli: Mário Cvitkovič, Januš Lapajne, Leon Vučko, Martin Straňovský, Lukáš Urban, Rares Marian Fodorean, počas sezóny – Javier Muňoz, Titouan Afanou Gatine

prišli: Lucijan Fižuleto (Slovinsko), Marcos Vinicios Colodeti, Guilherme Linhares (obaja Brazília), Pavel Caballero Hernandez (Kuba), Jihed Jaballah, Anouar Ben Abdalah (obaja Tunisko), Nuno Santos (Portugalsko)

Viac o téme: Tatran Prešov Miroslav Benický
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR – Roman Hanc
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy