Premiérový triumf v kariére! Spoznali sme meno najlepšieho hádzanára Slovenska

Brankár Marián Žernovič v drese slovenskej reprezentácieBrankár Marián Žernovič v drese slovenskej reprezentácie Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

BRATISLAVA - Marián Žernovič sa stal najlepším hádzanárom Slovenska za rok 2019. Dvadsaťosemročný brankár reprezentácie a maďarského tímu FTC KN KFT Budapešť vyhral tradičnú anketu premiérovo v kariére.

Žernovič je nástupcom vlaňajšieho víťaza ankety Ľubomíra Ďuriša. Zároveň obhájil prvenstvo v kategórii najlepší brankár, v Sedmičke roka 2019 mu spoločnosť robia ľavé krídlo Lukáš Péchy, ľavá spojka Jakub Prokop, stredná spojka Ľubomír Ďuriš, pravá spojka Vladimír Guzy, pravé krídlo Tomáš Urban a pivot Šimon Macháč.

"Keď som si pozrel užšiu nomináciu, tak som si pomyslel, že bude ťažké uspieť v tejto konkurencii, kde boli nielen hráči účinkujúci v Lige majstrov, ale aj ďalší výborní hráči a opory svojich tímov. Hoci mám za sebou najlepšie obdobie, neveril som, že sa to podarí. Teraz sa však z toho veľmi teším. Myslím si, že najviac zavážila reprezentácia. Hoci nie všetky výsledky boli najlepšie, ja som v nej absolvoval moje lepšie zápasy," povedal Žernovič pre oficiálny portál SZH - slovakhandball.sk.

Martin Straňovský z Tatrana Prešov je najlepší hráč Slovnaft Handball extraligy 2019, najväčším talentom do 20 rokov sa stal Tomáš Smetánka z HK Agro Topoľčany. O výsledkoch ankety rozhodli fanúšikovia svojimi hlasmi na stránke www.slovakhandball.sk. Nominácie v jednotlivých kategóriách určili členovia odbornej komisie SZH, ktorá bola zložená zo zástupcov výkonného výboru SZH, reprezentačných trénerov slovenských družstiev všetkých vekových kategórií, z trénerov družstiev Slovnaft Handball Extraligy a MOL Ligy (iba slovenské družstvá) a z vybraných zástupcov médií.

Rozhovory s lauerátmi ankety pripravuje Slovenský zväz hádzanej online na svojom facebookovom konte v sobotu od 16.00 h. Už vo štvrtok vyhlásili za najlepšiu hádzanárku Slovenska za rok 2019 Moniku Rajnohovú z HC DAC Dunajská Streda.

Výsledky ankety o najlepších hádzanárov SR za rok 2019:

Najlepší hádzanár SR: Marián Žernovič (FTC KN KFT Budapešť/Maď.)
Najlepší hráč Slovnaft Handball Extraligy: Martin Straňovský (Tatran Prešov)
Talent do 20 rokov: Tomáš Smetánka (HK Agro Topoľčany)

Sedmička roka 2019 - muži

Najlepšie ľavé krídlo: Lukáš Péchy (HC Sporta Hlohovec)
Najlepšia ľavá spojka: Jakub Prokop (HKM Šaľa)
Najlepšia stredná spojka: Ľubomír Ďuriš (B|Braun Gyöngyös/Maď.)
Najlepšia pravá spojka: Vladimír Guzy (Košice Crows)
Najlepšie pravé krídlo: Tomáš Urban (TV Emsdetten/Nem.)
Najlepší pivot: Šimon Macháč (Talent Plzeň/ČR)
Najlepší brankár: Marián Žernovič (FTC KN KFT Budapešť/Maď.)

Viac o téme: Marián Žernovič
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR/Radovan Stoklasa
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy