VIDEO Slováci sa favorita nezľakli: Hádzanári hodnotia prehru s Nórskom

Na snímke hráči Slovenska po prehre s Nórskom v zápase F-skupiny majstrovstiev Európy v hádzanej mužov 2022 Nórsko - Slovensko v KošiciachNa snímke hráči Slovenska po prehre s Nórskom v zápase F-skupiny majstrovstiev Európy v hádzanej mužov 2022 Nórsko - Slovensko v Košiciach Zdroj: TASR/František Iván

KOŠICE - Slovenských reprezentantov v hádzanej mrzeli po prehre s Nórskom jednoduché chyby, ktoré súper potrestal. V prvom zápase základnej F-skupiny na ME v Košiciach sa však proti favoritovi nezľakli, najmä v prvom polčase mu herne aj gólovo vzdorovali.

"Potom sa však ukázala sila Nórov. Pre mňa sú oni ašpiranti na medailové pozície na týchto ME," povedal strelec 5 slovenských gólov Jakub Prokop. Slováci síce v úvode prehrávali 0:3, no dokázali vyrovnať a počas prvého polčasu sa trikrát dostali do tesného vedenia. Od stavu 8:7 však dovolili súperovi odskočiť n 8:12, čo sa napokon ukázalo ako rozhodujúce.

Sú to takí istí ľudia ako my

Nóri neskôr potrestali defenzívne chyby aj strelecké zaváhania a víťazstvom o 10 gólov (35:25) potvrdili pozíciu favorita. "Sú to takí istí ľudia ako my. Majú však viac skúseností a hráčov, ktorí hrajú Ligu majstrov a najlepšie ligy na svete. My sme sa nezľakli, ale spravili sme viac technických chýb, ktoré nás stáli lepší výsledok," konštatoval brankár Teodor Paul.

 

 

Viaceré svetlé momenty vo výkone slovenského tímu sú však podľa hráčov povzbudenie do ďalších zápasov. "My vieme, na čo máme a v ktorých zápasoch by sme mali bodovať. Myslím si však, že zápas s Nórskom môže byť pre nás povzbudenie do ďalších bojov," uviedol Jakub Prokop. Jeho tím mal zo 40 striel 62-percentnú úspešnosť streľby (Nóri 69 %), pričom viackrát neuspel vo vyložených príležitostiach.

"Dalo sa dať aj viac, veľa čistých šancí sme nepremenili. Avšak ani 35 inkasovaných gólov od Nórov nie je zlých. Nórskeho brankára vyhlásili za najlepšieho hráča zápasu. Nemyslíme na to, že sme zahodili nejaké šance, to k hádzanej patrí. Pozeráme sa dopredu a verím, že ďalší zápas bude pre nás so šťastným koncom," poznamenala spojka Jakub Prokop.

Viac o téme: Košice Slovensko Nórsko Steel aréna Peter Kukučka Teodor Paul ME v hádzanej 2022 Jakub Prokop
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: TASR/František Iván
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy