Slovenky zvládli ďalší zápas v boji o Prezidentský pohár: Naše juniorky zdolali Guineu

Na snímke tréner Jan BeňadikNa snímke tréner Jan Beňadik Zdroj: TASR/Roman Hanc

CELJE - Slovenské hádzanárske reprezentantky do 20 rokov zvíťazili v úvodnom vystúpení v 1. skupine bojov o Prezidentský pohár na MS. Na šampionáte v slovinskom Celje zdolali Guineu 31:23. Najbližšie nastúpia v utorok proti Iránkam. Následne ich čakajú súboje o konečné umiestnenie proti súperkám z ďalších skupín.

MSJ - Prezidentský pohár, 1. skupina:
SLOVENSKO - Guinea 31:23 (13:8)
Zostava a góly SR: Voržáčková 1, Kusyová – Györiová 6/1, P. Pálová, Pénzesová 3, Lukáčová 1, Dmytrenková 1, Kucserová 2, Dvorščáková 3, Ščípová 5/1, Zlatinská 2, D. M. Vargová 1/1, Hornyáková 1, Bačenková 3, Zsákovicsová 2 - najviac gólov za Guineu: Tolnová 9, Syllová 6/2, Diallová 4
7 m: 5/3 – 3/2, vylúčené: 1:3, rozhodovali: Onberse a Correa (obaja Arg.), 40 divákov

Hlas po zápase: /zdroj: slovakhandball.sk/
Ján Beňadik, tréner junioriek SR: "Na dievčatách bola vidieť psychická únava po včerajšku. Nebol to pekný zápas, ale mali sme ho pod kontrolou. Dôležité je, že sme si víťazstvo postrážili a ušetrili sily do ďalšieho priebehu turnaja. Guinejčanky sú atletické hráčky, silné jedna na jednu, preto treba ísť s nimi do súbojov a fyzickej hry. Keď sa nám to darilo, bolo to v poriadku. Prišli však aj poľavenia, keď sme umožnili súperkám vrátiť sa do hry."

Viac o téme: Slovensko Guinea
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy