Slováci sa musia spoľahnúť na víťazstvo favorita: Na ME by sa nemalo špekulovať!

Na snímke Slováci zľava Peter Michalovič, Matej Paták, Šimon Krajčovič, Marián Vitko a tréner Andrej Kravárik v zápase B -skupiny na ME vo volejbale mužov Nemecko - SlovenskoNa snímke Slováci zľava Peter Michalovič, Matej Paták, Šimon Krajčovič, Marián Vitko a tréner Andrej Kravárik v zápase B -skupiny na ME vo volejbale mužov Nemecko - Slovensko Zdroj: TASR - Martin Baumann

ANTVERPY - Slovenskí volejbalisti chceli po stredajšom zápase s Nemeckom na ME v Belgicku oslavovať postup do osemfinále, ale na definitívu si musia počkať do štvrtkového večera. Až zápas Nemecka so Španielskom (17.30 h) rozhodne, či sa zverenci Andreja Kravárika budú sťahovať na vyraďovaciu časť do holandského Apeldoornu, alebo im triumf Španielov zariadi koniec na šampionáte. Hráči aj tréner veria, že Nemci Slovákom pomôžu a potvrdia úlohu favorita.

Stredajší duel s Nemeckom mali Slováci rozohraný výborne, ale nezvládli koncovky prvých dvoch setov a napokon prehrali 0:3. Postupovú nádej však stále živia. "Ak by sa to podarilo, čakal by nás veľmi ťažký súper. Prvenstvo si určite udržia Poliaci a ja verím, že si proti nim zahráme. Zahrať si proti majstrom sveta, to sa nedeje každý deň," povedal Kravárik.

Tréner Slovákov verí, že Nemci pristúpia k duelu tak, ako sa na vicemajstrov Európy patrí. Slovákom zabezpečí postup akákoľvek výhra favorita, v opačnom prípade na ME skončia. Španieli by v prípade triumfu mali lepšie skóre ako slovenskí volejbalisti a do osemfinále ich posunie aj víťazstvo 3:2. Nemcom však nepomôže ich najväčšia hviezda György Grozer, ktorý má problémy so zranením a už v druhom zápase nehral.

"Ja by som na mieste trénera Nemcov postavil určite to najsilnejšie. Pred zápasom s nami nemali Nemci nič isté. Trápia sa, ale ich sila je zrejmá. Sú papierovo silnejší od každého tímu, ktorý skončí v skupine na štvrtom mieste. To určite áno. Ale bez Grozera je to iné Nemecko. V každom prípade ja by som postavil to najlepšie, aby som si poistil postup, ale hlavne aby som dal tímu psychické sily. Ísť do vyraďovačky s výhrou je úplne iné, ako ísť s prehrou," dodal Kravárik.

Slovenský kormidelník špekulácie odmieta a verí, že všetko dopadne podľa papierových predpokladov: "Na ME by sa nemalo špekulovať a ak mužstvo má na to, aby zvíťazilo, malo by to urobiť. Mrzí ma, že to nemáme v rukách. Nám ušlo trojbodové víťazstvo so Španielskom. mohlo to už byť v suchu. Ale taký je šport, bohužiaľ musíme čakať." Štvrtkový program ešte hráči nepoznajú, ale Kravárik sa aj so svojimi kolegami na zápas Nemecka so Španielskom chystá. "Chalani prakticky nemali za dva týždne voľno, takže necháme to asi na nich. Ale my z realizačného tímu sa určite prídeme pozrieť."

V dobrý výsledok, ktorý by Slovákom zabezpečil postup do Apeldoornu na osemfinálovú fázu, dúfajú aj hráči. "Uvidíme. Každopádne po skupinovej fáze sú nejaké dni voľna, takže Nemci sa nemajú prečo šetriť. Verím, že postavia najsilnejší tím. Budeme dúfať, že to zvládnu," poznamenal univerzál Peter Michalovič.

Viac o téme: Nemecko Slovensko
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR - Martin Baumann
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy