Jednoznačné víťazstvo slovenských volejbalistov: Na turnaji v Skopje zdolali Čiernu Horu

Na snímke radosť hráčov Slovenska Na snímke radosť hráčov Slovenska Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

SKOPJE - Slovenskí volejbaloví reprezentanti zvíťazili v piatkovom zápase medzinárodného turnaja v Skopje nad Čiernou Horou 3:0. Druhý duel na 45. ročníku memoriálu Branka Hadžiiljoského-Čajku odohrajú zverenci trénera Mareka Kardoša v sobotu s domácim výberom Severného Macedónska.

Veľký reprezentačný míľnik dosiahol v v Hale Borisa Trajkovského smečiar Matej Paták, pre ktorého bol duel s Čiernou Horou jubilejným 150. zápasom v najcennejšom drese. Na túto métu sa dostal ako trinásty hráč v ére samostatnosti, aktuálne sa delí o 12. priečku s Martinom Nemcom.

Turnaj je pre Slovákov prípravou na septembrový šampionát EuroVolley 2021 (1.-19. septembra). Slováci už v príprave odohrali dva zápasy v Česku (0:3, 0:3), v generálke na šampionát nastúpia budúci týždeň v Nitre proti Portugalčanom (27.-28. augusta).

Na ME budú účinkovať v D-skupine v Tallinne a o jednu zo štyroch miesteniek do osemfinále v Ostrave zabojujú proti olympijským víťazom z Tokia Francúzom, domácim Estóncom, Lotyšom, Chorvátom a Nemcom. Slováci sa na ME predstavia ôsmykrát za sebou a celkovo po jedenásty raz.

sumár:
Čierna Hora - SLOVENSKO 0:3 (-18, -17, -15)
Slovensko: Kriško 11, Mačuha 7, Michalovič 14, Paták 9, Krajčovič 11, Goč 5, libero Ľ. Nemec (Firkaľ 0). Tréner: M. Kardoš

hlas po zápase /zdroj: svf.sk/
Matej Paták, smečiar SR s jubilejným 150. reprezentačným štartom: "Dnešná výhra potešila a padla vhod, keďže v Česku sme nepodali dobrý výkon. Zápas sme mali v podstate celý čas pod kontrolou, takže tam bolo veľa pozitív a svetlých momentov. Stopäťdesiatka je celkom pekné číslo, tak dúfam, že ešte narastie (úsmev)."

ďalší program:
sobota 21. augusta: Severné Macedónsko - Slovensko (20.00)

Viac o téme: Slovensko Čierna Hora
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy