Fenoglio má svojho nástupcu: Volejbalovú reprezentáciu povedie Michal Mašek

Slovenské volejbalistkySlovenské volejbalistky Zdroj: TASR/HINA/Zvonko KUCELIN

BRATISLAVA - Novým trénerom slovenskej ženskej volejbalovej reprezentácie sa stal Michal Mašek. Podpísal dvojročný kontrakt s ročnou opciou s platnosťou od 1. januára 2022.

Mašek na klubovej úrovni vedie poľský ženský klub LKS Lodž. Jeho asistentom bude Bartlomiej Bartodziejski. "Byť trénerom národného tímu je obrovská pocta. Určite budeme stavať na tom, čo v reprezentácii bolo a je to v nej zapracované. Okruh hráčok však nie je široký, budeme musieť hľadať ďalšie dievčatá," povedal podľa svf.sk nový reprezentačný tréner, ktorý nahradil Taliana Marca Fenoglia. Ten viedol Slovenky tri roky.

Tridsaťosemročný tréner bude aj naďalej pôsobiť pri tíme LKS Lodž, ktorý hrá jednu z najkvalitnejších líg v Európe. "Volejbal je v Poľsku veľmi populárny a nielen ľudia v klube, alebo sponzori, ale aj ľudia na ulici vás na ulici každý deň stretávajú a majú o všetkom prehľad. Tlak na svoju pozíciu cítim každý deň. Neustále musíte ako cudzinec ukázať, že ste na svojom mieste oprávnene a ste lepší, ako domáci."

Najbližším podujatím pre reprezentáciu žien budú od mája súboje Zlatej európskej ligy. Na prelome augusta a septembra ju čakajú kvalifikačné zápasy o postup na ME.

Viac o téme: Michal Mašek
  • Autor: © Zoznam/
  • Facebook/Slovenská volejbalová federácia
  • Zdroj: TASR

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy