Úspech Velez-Zuzulovej na diplomatickom poli: Zvolili ju do komisie športovcov

Veronika Velez-ZuzulováVeronika Velez-Zuzulová Zdroj: SITA

BRATISLAVA - Slovenskú reprezentantku Veroniku Velez-Zuzulovú zvolili na najbližšie štyri roky do komisie športovcov Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS). Informáciu potvrdil špecializovaný nórsky portál langrenn.com aj tlačový odbor Ruskej lyžiarskej federácie.

Spolu s Bratislavčankou budú v komisii pracovať za úsek alpského lyžovania aj Švédka Jessica Lindellová-Vikarbyová, Francúz Julien Lizeroux a Kanaďan Michael Janyk. Miesto v trinásťčlennej komisii získali na základe voľby športovcov aj po dvaja zástupcovia behu na lyžiach, skokov na lyžiach, akrobatického lyžovania, snoubordingu a jeden športovec spomedzi združenárov. Aj v predchádzajúcom funkčnom období od roku 2009 boli súčasťou komisie americká bežkyňa Kikkan Randallová a švajčiarska skokanka Sabrina Windmüllerová.

Nových členov uvedú do komisie na júnovom kongrese FIS v chorvátskom Dubrovníku. Voľby v jednotlivých odvetviach sa konali počas príslušných majstrovstiev sveta, v prípade severskej kombinácie a snoubordingu mužov sa muselo hlasovanie opakovať.

Velez-Zuzulovú vybrali alpskí lyžiari počas februárových majstrovstiev sveta v rakúskom Schladmingu. Noví členovia komisie si zvolia predsedu zo svojich radov.

Doterajšia komisia športovcov FIS mala 12 členov, jednotlivých športovcov do nej zvolili počas príslušných MS v roku 2009. Šéfom bol Rakúšan Kilian Albrecht, ktorý od roku 2009 reprezentoval Bulharsko. Ďalšími členmi boli Chorvát Ivica Kostelič, Francúzka Marie Marchandová-Arvierová, Švédka Anja Pärsonová (všetci alpské lyžovanie), Kanaďan Ryan Blais, Rakúšanka Karin Huttaryová (obaja akrobatické lyžovanie), Poliak Mateusz Ligocki, Novozélanďanka Juliane Brayová (obaja snoubording), Fín Sami Jauhojärvi, Američanka Kikkan Randallová (obaja beh na lyžiach), Švajčiarka Sabrina Windmüllerová (skoky na lyžiach) a Nór Jan Schmid (severská kombinácia).

Zloženie komisie športovcov Medzinárodnej lyžiarskej federácie:

BEH NA LYŽIACH: Kikkan Randallová (USA) a Oystein Pettersen (Nór.)
SKOKY NA LYŽIACH: Sabrina Windmüllerová (Švaj.) a Kamil Stoch (Poľ.)
SEVERSKÁ KOMBINÁCIA: Alessandro Pittin (Tal.)
ALPSKÉ LYŽOVANIE: Veronika Velez-Zuzulová (SR), Jessica Lindellová-Vikarbyová (Švéd.), Julien Lizeroux (Fr.) a Michael Janyk (Kan.)
AKROBATICKÉ LYŽOVANIE: Lydia Lassilová (Aus.) a Filip Flisar (Slovin.)
SNOUBORDING: Marion Kreinerová (Rak.) a Konstantin Schad (Nem.) 

  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy