Triumfom v Söldene ohúrila lyžiarsky svet: Tínedžerka namiesto prípravy zasadla do školských lavíc!

Alice RobinsonováAlice Robinsonová Zdroj: SITA/AP/Marco Trovati

BRATISLAVA - Novozélandská tínedžerka Alice Robinsonová v sobotu šokovala lyžiarsky svet triumfom v úvodnom obrovskom slalome novej sezóny Svetového pohára v rakúskom Söldene. Na rozdiel od väčšiny súperiek však 17-ročná rodáčka zo Sydney nezamierila automaticky za ďalšou prípravou, ale vrátila sa domov na Nový Zéland.

V meste Queensland potrebovala dokončiť posledné tri dni na strednej škole Wakatipu, ktorej študentkou bola 13 rokov. "Vždy je príjemné vrátiť sa domov. Myslím si, že na budúci rok mi to už reálne bude chýbať, teda návrat do školy a stretnutia s kamarátmi," uviedla Alice Robinsonová, cituje ju portál stuff.co.nz.

Robinsonová absolvovala v škole posledné tri dni spojené s grilovaním aj udeľovaním cien za prospech. Obdobie skúšok už bude bez nej, dokončí len posledné dve úlohy, ktoré sú dôležité na dokončenie vyššieho stupňa stredoškolského vzdelania potrebného pre uchádzanie sa o univerzitné štúdium. Namiesto skúšok zamieri do amerického Colorada, aby sa pripravila na pokračovanie Svetového pohára. V pláne má ešte osem zastávok v obrovskom slalome, v ktorom je aj úradujúcou juniorskou majsterkou sveta z talianskeho Val di Fassa. Ďalších päť pretekov by mala absolvovať v super G, teda profilovo rýchlejšej a nebezpečnejšej disciplíne. Senzačná premožiteľka Mikaely Shiffrinovej zo Söldenu si len ťažko uvedomuje, že prestáva byť študentka a odteraz bude zjazdové lyžovanie už jej plnohodnotná práca. "Neviem si predstaviť, že lyžovanie mám volať svojou prácou. Je to stále pre mňa najmä jazda plná zábavy. Dosiaľ som svoj čas delila medzi štúdium, tréning a preteky. Na budúcu rok to už bude bez školy, ale pribudnú mi kondičné tréningy či rôzne mediálne akcie," dodala Robinsonová.

Viac o téme: Alice Robinsonová
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Marco Trovati
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy