Zranená Schildová sa to ešte zabaliť nechystá: Stačila chvíľka a môj život sa zmenil

Bernadette Schildová má roztrhnutý predný krížny väz v koleneBernadette Schildová má roztrhnutý predný krížny väz v kolene Zdroj: SITA/AP/Gabriele Facciotti

BRATISLAVA - Lyžiarska sezóna Bernadette Schildovej trvala v Söldene jedno kolo obrovského slalomu a niekoľko sekúnd navyše. Potom rakúska špecialistka na technické disciplíny nešťastne spadla a pretrhla si predný krížny väz v pravom kolene.

Nasledoval operačný zákrok na klinike v Innsbrucku a potvrdená minimálne polročná rehabilitácia spojená s absenciou na súťažných svahoch. V súvislosti s tým, že mladšia sestra dvojnásobnej majsterky sveta Marlies Schildovej bude mať 2. januára okrúhlu tridsiatku, v kuloároch sa začalo špekulovať o jej možnom konci kariéry. Tieto reči však vyvrátila postom na instagrame. "Bude ešte nasledovať veľa súťažných zím. Moje zotavovanie teraz chvíľu potrvá, ale v budúcej sezóne 2020/2021 budem pripravená znova zaútočiť," skonštatovala Bernadette Schildová.

Majiteľka siedmich pódiových umiestnení vo Svetovom pohári, ale žiadneho víťazstva pridala aj osobné vyznanie z obdobia, ktoré nasledovalo po jej tvrdom dopade a stupňujúcej sa bolesti v kolene. "Stačila chvíľka a môj život sa zmenil z veľmi rýchleho na pomalý. Nikto z nás dopredu nevie, aké lekcie mu život pripraví. Rana osudu v podobe roztrhnutého väzu je jedna z najťažších. Chcem sa však vrátiť a želám si, aby som bola silnejšia ako predtým," uviedla B. Schildová.

Viac o téme: Bernadette Schildová
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Gabriele Facciotti
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy